×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

En l’hostaleria i delivery hi ha un virus… la precarietat! Suma’t a l’assemblea virtual de Barcelona aquest dimecres

Aquest dimecres 9 de desembre des de la Xarxa de Precaries organitzem una nova assemblea de l'hostaleria i el delivery de Barcelona. Perquè també tenim un virus en el nostre treball i volem acabar amb ell!

Xarxa de Precàries de Barcelona

dilluns 7 de desembre de 2020
Facebook Twitter

No és una sorpresa per a ningú, les que treballem en l’hostaleria i el delivery som un dels col·lectius que més ha sofert, i continua sofrint, les conseqüències de la pandèmia, i sobretot la gestió política d’aquesta per part del Govern central i dels governs autonòmics.

ERTOs massius, molts dels quals encara no s’estan cobrant. Ni tan sols els de març!, sobrecàrrega de treball per a aquelles que hem seguit en el nostre lloc de treball, res d’EPIs per a evitar contagis, establiments que l’amo s’ha negat a tancar malgrat haver existit contagis, i un llarg etc que segur que a tu, com a treballador o treballadora d’aquest sector, et sona.

Però a més, aquesta situació que ha vingut amb la covid19, no és nova. Els aspectes sanitaris són producte de la pandèmia, però la resta de les nostres condicions de treball precàries vénen d’abans, de molt abans. Seguim amb salaris hiper-precaris que ens obliguen a buscar altres treballs per a poder viure. I a sobre a la Barcelona de Colau, ciutat rècord de desnonaments i amb un lloguer mitjà dels més alts de tot l’Estat!. Seguim amb horaris que coneixem gairebé al dia, amb seguretat deficient en les nostres motos i en el nostre uniforme de treball.

I per descomptat sense oblidar-nos que per a aquelles que estem en el delivery, continuem exigint el pagament del Salari Mínim, quelcom que ni estant per llei compleixen les patronals alhora que exigim la passada al conveni d’hostaleria, i no mantenir-nos en aquest conveni del delivery, creat tan sols per a poder precaritzarnos més com a joventut treballadora.

La situació la coneixem totes. Per això hem dit prou! i hem decidit organitzar-nos, perquè res del que necessitem vindrà de la mà d’aquest govern, que es diu el més progressista de la història però ja veiem com recula amb la “llei rider” davant les grans patronals.

Ens estem organitzant a la Xarxa de Precaries, i ho fem a Barcelona, però també a Madrid, Saragossa, Bilbao i Burgos. Som treballadores del sector de l’hostaleria i el delivery, alguns sindicalitzats i altres sense sindicalitzar, amb l’únic objectiu d’organitzar-nos i lluitar pels nostres drets.

Et volem convidar a la pròxima assemblea virtual de la Xarxa de Barcelona d’aquest dimecres 9 de desembre a les 19:00h per Zoom. Perquè entre totes puguem pensar idees per a plantar cara a aquesta patronal que s’enriqueix a costa nostra, perquè les nostres vides valen més que els seus beneficis!

Contacta’ns al 641 128 254 o a través de les nostres xarxes socials (twitter, facebook i instagram) a @redprecarixs


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï