×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

En l’hostaleria i delivery hi ha un virus… la precarietat! Suma’t a l’assemblea virtual de Barcelona aquest dimecres

Aquest dimecres 9 de desembre des de la Xarxa de Precaries organitzem una nova assemblea de l'hostaleria i el delivery de Barcelona. Perquè també tenim un virus en el nostre treball i volem acabar amb ell!

Xarxa de Precàries de Barcelona

dilluns 7 de desembre de 2020
Facebook Twitter

No és una sorpresa per a ningú, les que treballem en l’hostaleria i el delivery som un dels col·lectius que més ha sofert, i continua sofrint, les conseqüències de la pandèmia, i sobretot la gestió política d’aquesta per part del Govern central i dels governs autonòmics.

ERTOs massius, molts dels quals encara no s’estan cobrant. Ni tan sols els de març!, sobrecàrrega de treball per a aquelles que hem seguit en el nostre lloc de treball, res d’EPIs per a evitar contagis, establiments que l’amo s’ha negat a tancar malgrat haver existit contagis, i un llarg etc que segur que a tu, com a treballador o treballadora d’aquest sector, et sona.

Però a més, aquesta situació que ha vingut amb la covid19, no és nova. Els aspectes sanitaris són producte de la pandèmia, però la resta de les nostres condicions de treball precàries vénen d’abans, de molt abans. Seguim amb salaris hiper-precaris que ens obliguen a buscar altres treballs per a poder viure. I a sobre a la Barcelona de Colau, ciutat rècord de desnonaments i amb un lloguer mitjà dels més alts de tot l’Estat!. Seguim amb horaris que coneixem gairebé al dia, amb seguretat deficient en les nostres motos i en el nostre uniforme de treball.

I per descomptat sense oblidar-nos que per a aquelles que estem en el delivery, continuem exigint el pagament del Salari Mínim, quelcom que ni estant per llei compleixen les patronals alhora que exigim la passada al conveni d’hostaleria, i no mantenir-nos en aquest conveni del delivery, creat tan sols per a poder precaritzarnos més com a joventut treballadora.

La situació la coneixem totes. Per això hem dit prou! i hem decidit organitzar-nos, perquè res del que necessitem vindrà de la mà d’aquest govern, que es diu el més progressista de la història però ja veiem com recula amb la “llei rider” davant les grans patronals.

Ens estem organitzant a la Xarxa de Precaries, i ho fem a Barcelona, però també a Madrid, Saragossa, Bilbao i Burgos. Som treballadores del sector de l’hostaleria i el delivery, alguns sindicalitzats i altres sense sindicalitzar, amb l’únic objectiu d’organitzar-nos i lluitar pels nostres drets.

Et volem convidar a la pròxima assemblea virtual de la Xarxa de Barcelona d’aquest dimecres 9 de desembre a les 19:00h per Zoom. Perquè entre totes puguem pensar idees per a plantar cara a aquesta patronal que s’enriqueix a costa nostra, perquè les nostres vides valen més que els seus beneficis!

Contacta’ns al 641 128 254 o a través de les nostres xarxes socials (twitter, facebook i instagram) a @redprecarixs


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria