×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

[En directe] Segueix en directe l’actualitat de les eleccions al Parlament de Catalunya

Segueix en directe l'actualitat de la jornada electoral a Catalunya, unes eleccions marcades per l'excepcionalitat de la situació sanitària.

EsquerraDiari.cat

diumenge 14 de febrer de 2021
Facebook Twitter

FOTO: EFE/ David Borrat

20:00h Segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, ERC amb 36/38 diputats guanyaria les eleccions catalanes per davant del PSC 34/36 i JxCat 30/33. La CUP, amb 7, es convertiria en la quarta força mes votada i Vox, amb 6/7,entraria en el Parlament de Catalunya. Els Comuns descendeixen a 6/7, el PP queda amb 4/5 i el Cs seria el gran perdedor passant a 6/7 diputats.

18:45h: Ben aviat comença l’horari centrat en els votants que tenen Covid i que fan quarantena. Les autoritats de mesa han començat a vestir-se amb les EPIs. "Ha sigut posar-nos això, i pensar en el personal sanitari que ha de treballar així", han dit a TV3.

18:17h: Els segons resultats de participació continuen mostrant el descens de votants respecte a les eleccions del 2017. Si a les 13:00h el primer resultat de votació mostrava un descens del 12% respecte als últims comicis, aquest segon avanç augmenta la diferència fins al 23%.
Mancant poc menys de dues hores per al tancament dels col·legis electorals, ha votat un 45,76% dels electors (enfront del 68,26% del 2017).

Destaca la caiguda a la província de Tarragona, amb una votació 3 punts per sota de la mitjana (42,82%). Per la seva part a Barcelona han votat el 45,94% (68,58% en 2017).

13:15h: Ara primers resultats de participació: El primer avanç mostre un 22,72% de participació en enfront del 34,69% respecte a l’any 2017. A Barcelona el resultat és molt similar, un 22,44% de vots en enfront del 34,58% del 2017, un 24,02% a Girona en enfront del 35,20% del 2017, un 23,86% avui per un 34,41% a les passades eleccions a Lleida i un 22,92% aquest 14F enfront un 35,11% el 2017 a Tarragona.

12:28: Des de fa 28 minuts ja ha finalitzat la franja horària recomanada perquè votessin les persones grans i les persones més vulnerables.

Pot interessar-te: ELECCIONS 14F VOX: el perill d’una extrema dreta decidida enfront d’una “esquerra” neoliberal o domesticada

11:45: Hi ha queixes de votants sobre la falta de mesures de seguretat per a evitar els contagis de la Covid. Hi ha taules sense mampares, mascaretes, gel hidroalcohòlic o guants. També es formen cues llargues a l’exterior, qüestió que demostra que són poques les taules per a evitar cues al carrer i aglomeracions a l’interior.

11:20: A hores d’ara es confirma que el 100% de les meses electorals estan constituïdes

10:22h: Segons fonts de la Generalitat el 97,1% de les meses electorals de la ciutat de Barcelona estan constituïdes.

10:00h: A les 10:00h del matí, hora límit per la constitució de les meses electorals, gairebé el 97% de les meses estan constituïdes. Es reporten incidències de falta de material com paperetes en alguns centres de votació. Falta informació per veure on falten aquestes meses.

9.18h: Han obert el 85% de les meses a tot el territori. En general la jornada es caracteritza per una constitució i obertura de les meses electorals molt lenta. El conseller Samper ha explicat que no hi ha incidències. Encara que es veu problemes com a l’Escola Ramón Llul de Barcelona

9.00h: Obren els col·legis electorals en l’hora prevista amb algunes meses electorals sense haver-se constituïdes. De les més de 9.000 meses electorals s’han constituït en aquesta hora el 77%. Fins a les 10:00 h del matí els suplents de taula hauran de romandre en els col·legis electorals por si hi haguessin baixes d’última hora.

En actualització


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"