Societat

ARA

En directe| Enorme incendi a la catedral de Notre Dame de París

L'emblemàtic edifici ha patit un fort incendi. L'agulla central de la Catedral ha col·lapsat i també part del sostre.

dilluns 15 d’abril de 2019| edició del dia


Notre Dame cathedral in Paris on fire | ABC News Special Report live stream - YouTube

La catedral de Notre Dame de París, un dels monuments més emblemàtics de la capital francesa, ha patit aquest dilluns un voraç incendi que ha acabat amb l’agulla central de l’edifici i gran part de l’estructura del sostre.

Así se veía la catedral antes y después del incendio

Així es veia la catedral abans i després de l’incendi

La policia ha acordonat la zona i ha desallotjat als nombrosos turistes que es trobaven dins de la catedral.

Quan han arribat els bombers ja hi havia moltes flames que sortien de la teulada de la catedral. Segons les primeres informacions aportades, l’incendi pot estar lligat a les obres que s’estan efectuant a la teulada de la capital.

La catedral es va construir al llarg de dos segles entre els anys 1163 i 1345. L’agulla de la mateixa que ha caigut una hora després de començat l’incendi data del segles XIII i XIX.

Et pot interessar: Notre Dame: una historia de casi mil años devorada por las llamas

L’església té 130 metres d’alt, 48 d’ample, i les dues torres s’eleven fins als 69 metres. El cor, construït en 19 anys (1163-1182), s’ha consumit per complet en només 20 minuts.

El president Macron ha cancel·lat els actes que tenia planificats per a anunciar el resultat del Gran Debat, en el qual donaria a conèixer noves mesures.

El president d’Estats Units, Donald Trump, s’ha referit al tema a través de Twitter, la seva xarxa social favorita, en la que ha donat consells als bombers francesos en els quals els recomanava "actuar ràpid" i utilitzar "avions cisterna".

Fonts oficials han indicat que el foc ha afectar tota l’armadura que sustenta la teulada de Notre Dame, mentre que un portaveu dels bombers ha destacat les dificultats d’accés que suposa l’edifici.

L’alcalde del districte 4 de la ciutat, Ariel Weil, ha assegurat que tots els bombers disponibles a la ciutat estan al lloc dels fets.

L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, així com diversos ministres, s’han traslladat fins a la rodalia de la catedral per a seguir en directe les labors d’extinció de les flames.
temes relacionats

Notre Dame   /    França   /    París   /    Societat   /    Internacional

Comentaris

Comentar