×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Emergia anuncia un ERO de 426 acomiadaments en el sector de telemarketing

Els acomiadaments pretenen deixar sense treball a 296 persones a Còrdova, 126 persones a Madrid i 4 empleats de Barcelona.

Alejandro León

dilluns 19 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Emergia és una empresa de Contact Center, marca creada per Alberto Ollé Bartolomé, famós inversor propietari d’altres empreses relacionades amb les inversions i l’especulació immobiliària.

El passat 12 de juliol va presentar un ERO estatal que afecta els seus centres de Còrdova, Madrid i Barcelona, amb “clars errors en el procediment”, segons CGT. La intenció de l’empresa és executar els acomiadaments abans del 15 d’agost. Ho fa en plena crisi pandèmica i en un sector que, malgrat haver-se considerat essencial, s’ha continuat caracteritzant per la precarietat laboral.

Els acomiadaments pretenen deixar sense treball a 296 persones a Còrdova, 126 persones a Madrid i 4 empleats de Barcelona. El ERO ho pretenen justificar per la perduda d’una campanya de Vodafone, i inclou a 4 persones de la capital catalana alienes a la mateixa per a així alterar una composició de la taula negociadora més favorable a la patronal.

En ella seràn presents representants de CCOO i UGT, molt més favorables a signar acomiadaments col·lectius com ja vam veure fa poc en el ERO de CaixaBank, així com la CGT i altres sindicats.

Per a tramitar aquest acomiadament col·lectiu l’empresa al·lega causes organitzatives i de producció derivades de la pèrdua d’una campanya, però la realitat és que volen destruir ocupació estable per a contractar nous treballadors i treballadores amb contractes temporals i precaris en els pròxims mesos.

La primera reunió de la taula negociadora serà aquest dilluns 19 de juliol en la qual participarà “la direcció de Recursos Humans i de Relacions Laborals de la multinacional de Contact Center assessorada per un important bufet d’advocats i d’una altra part els sindicats CGT, CCOO, UGT, SAT, TUSI i COS”, segons fonts de CGT.

En altres empreses del sector també s’han vist tancaments o falsos tancaments de campanya amb l’únic objectiu de precarizar fins i tot més a la seva plantilla, estalviant en costos, enmig d’una pandèmia on aquest sector s’ha vist beneficiat a causa de l’estalvi dels costos de lloguer, de despeses de llum, manteniment i altres, mentre la majoria de les empreses no han pagat ni un euro per les despeses ocasionades pel teletreball. Tampoc estan proporcionant en molts casos l’ordinador i altres dispositius, ni el pagament d’internet, llum, aigua i altres despeses.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria