ACOMIADAMENTS

Emergia anuncia un ERO de 426 acomiadaments en el sector de telemarketing

Els acomiadaments pretenen deixar sense treball a 296 persones a Còrdova, 126 persones a Madrid i 4 empleats de Barcelona.

dilluns 19 de juliol| edició del dia

Emergia és una empresa de Contact Center, marca creada per Alberto Ollé Bartolomé, famós inversor propietari d’altres empreses relacionades amb les inversions i l’especulació immobiliària.

El passat 12 de juliol va presentar un ERO estatal que afecta els seus centres de Còrdova, Madrid i Barcelona, amb “clars errors en el procediment”, segons CGT. La intenció de l’empresa és executar els acomiadaments abans del 15 d’agost. Ho fa en plena crisi pandèmica i en un sector que, malgrat haver-se considerat essencial, s’ha continuat caracteritzant per la precarietat laboral.

Els acomiadaments pretenen deixar sense treball a 296 persones a Còrdova, 126 persones a Madrid i 4 empleats de Barcelona. El ERO ho pretenen justificar per la perduda d’una campanya de Vodafone, i inclou a 4 persones de la capital catalana alienes a la mateixa per a així alterar una composició de la taula negociadora més favorable a la patronal.

En ella seràn presents representants de CCOO i UGT, molt més favorables a signar acomiadaments col·lectius com ja vam veure fa poc en el ERO de CaixaBank, així com la CGT i altres sindicats.

Per a tramitar aquest acomiadament col·lectiu l’empresa al·lega causes organitzatives i de producció derivades de la pèrdua d’una campanya, però la realitat és que volen destruir ocupació estable per a contractar nous treballadors i treballadores amb contractes temporals i precaris en els pròxims mesos.

La primera reunió de la taula negociadora serà aquest dilluns 19 de juliol en la qual participarà “la direcció de Recursos Humans i de Relacions Laborals de la multinacional de Contact Center assessorada per un important bufet d’advocats i d’una altra part els sindicats CGT, CCOO, UGT, SAT, TUSI i COS”, segons fonts de CGT.

En altres empreses del sector també s’han vist tancaments o falsos tancaments de campanya amb l’únic objectiu de precarizar fins i tot més a la seva plantilla, estalviant en costos, enmig d’una pandèmia on aquest sector s’ha vist beneficiat a causa de l’estalvi dels costos de lloguer, de despeses de llum, manteniment i altres, mentre la majoria de les empreses no han pagat ni un euro per les despeses ocasionades pel teletreball. Tampoc estan proporcionant en molts casos l’ordinador i altres dispositius, ni el pagament d’internet, llum, aigua i altres despeses.
temes relacionats

Contractes laborals   /    Drets laborals   /    Conflictivitat laboral   /    Precarietat laboral   /    Condicions de treball

Comentaris

Comentar