×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Emergia anuncia un ERO de 426 acomiadaments en el sector de telemarketing

Els acomiadaments pretenen deixar sense treball a 296 persones a Còrdova, 126 persones a Madrid i 4 empleats de Barcelona.

Alejandro León

dilluns 19 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Emergia és una empresa de Contact Center, marca creada per Alberto Ollé Bartolomé, famós inversor propietari d’altres empreses relacionades amb les inversions i l’especulació immobiliària.

El passat 12 de juliol va presentar un ERO estatal que afecta els seus centres de Còrdova, Madrid i Barcelona, amb “clars errors en el procediment”, segons CGT. La intenció de l’empresa és executar els acomiadaments abans del 15 d’agost. Ho fa en plena crisi pandèmica i en un sector que, malgrat haver-se considerat essencial, s’ha continuat caracteritzant per la precarietat laboral.

Els acomiadaments pretenen deixar sense treball a 296 persones a Còrdova, 126 persones a Madrid i 4 empleats de Barcelona. El ERO ho pretenen justificar per la perduda d’una campanya de Vodafone, i inclou a 4 persones de la capital catalana alienes a la mateixa per a així alterar una composició de la taula negociadora més favorable a la patronal.

En ella seràn presents representants de CCOO i UGT, molt més favorables a signar acomiadaments col·lectius com ja vam veure fa poc en el ERO de CaixaBank, així com la CGT i altres sindicats.

Per a tramitar aquest acomiadament col·lectiu l’empresa al·lega causes organitzatives i de producció derivades de la pèrdua d’una campanya, però la realitat és que volen destruir ocupació estable per a contractar nous treballadors i treballadores amb contractes temporals i precaris en els pròxims mesos.

La primera reunió de la taula negociadora serà aquest dilluns 19 de juliol en la qual participarà “la direcció de Recursos Humans i de Relacions Laborals de la multinacional de Contact Center assessorada per un important bufet d’advocats i d’una altra part els sindicats CGT, CCOO, UGT, SAT, TUSI i COS”, segons fonts de CGT.

En altres empreses del sector també s’han vist tancaments o falsos tancaments de campanya amb l’únic objectiu de precarizar fins i tot més a la seva plantilla, estalviant en costos, enmig d’una pandèmia on aquest sector s’ha vist beneficiat a causa de l’estalvi dels costos de lloguer, de despeses de llum, manteniment i altres, mentre la majoria de les empreses no han pagat ni un euro per les despeses ocasionades pel teletreball. Tampoc estan proporcionant en molts casos l’ordinador i altres dispositius, ni el pagament d’internet, llum, aigua i altres despeses.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna