×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els venedors ambulants de Barcelona se solidaritzen amb Mmame Mbage

El Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona celebrava una manifestació pels carrers de la ciutat contra el racisme institucional i en memòria de Mmame Mbage, mort el dia anterior després de ser perseguit per la policia.

Arsen Sabaté

dissabte 17 de març de 2018
Facebook Twitter

Foto: Antonio Litov/ ED

Aquest divendres el Sindicato Popular de Vendeores Ambulantes de Barcelona al costat de tot el col·lectiu de manters de la ciutat convocava a una gran manifestació en repudi contra el racisme institucional i en memòria del company Mmame Mbage, mort 24 hores abans durant el transcurs d’una persecució policial.

I és que el dijous a la tarda, Mbage es trobava venent amb la seva manta al centre de Madrid, com fan cada dia per sobreviure milers d’immigrants, fins que la policia municipal va iniciar una persecució que va acabar amb la mort del jove d’origen senegalès, desplomat per una fallada cardíaca en ple carrer. La seva tràgica mort va encendre la ira entre els seus companys manters, els immigrants de Lavapiés, veïns i joves que es trobaven en aquest moment al barri, deslligant una protesta espontània que va acabar amb dures càrregues policials.

Arran dels fets del dia anterior, el Sindicato Popular de Vendeores Ambulantes de Barcelona, col·lectiu que porta anys lluitant per la fi de la criminalització cap a un dels sectors més desprotegits de la societat com són els immigrants, convocava a una manifestació.

En la protesta, que va creuar alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat, es va poder escoltar a centenars de manters al costat de diferents col·lectius socials i organitzacions d’esquerra cridar càntics com “Cap ésser humà és il·legal”, “Ni un manter menys” o “Policia assassina”.

A Madrid, a la mateixa hora, també es va convocar a una multitudinària manifestació amb milers de persones demanant justícia per la mort de Mmame Mbage i contra la criminalització de la protesta de la nit anterior.

A continuació reproduïm el comunicat del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona en solidaritat amb els seus companys de Madrid llegit al final de la manifestació.

Desde el Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona denunciamos otra muerte de uno de nuestros compañeros por la brutalidad y el abuso policial.

Esta vez le ha tocado a un compañero llamado Mame Mbaye Ndiaye. Nuestro compañero perdió su vida ayer en Madrid a causa de una parada cardíaca tras una brutal persecución policial. Si en este país se respetaran los derechos humanos de los inmigrantes, su muerte podría haber sido evitada.

Mame Mbaye era un compañero de 35 años. Senegalés como nosotros, trabajaba en la venta ambulante, como nosotros. Llevaba catorce años residiendo en España, como muchos de nosotros, y no tenía papeles, como la mayoría de nosotros. Él, por desgracia, no tuvo tanta suerte como nosotros y ayer perdió la vida tras correr delante de la policía.

La actuación policial fue la responsable directa de la muerte de nuestro compañero. Pero hay un responsable superior a la policía: la Ley de extranjería, el gobierno y las instituciones que la aplican. Su racismo es el asesino. Su racismo hace que seamos siempre ilegales a ojos del sistema, que seamos delincuentes.

Mame Mbaye era una persona más que inmigró para ganarse la vida dignamente como todos nosotros. Él no cometió ningún delito, pero la policía le acosaba cada día. Como a tantos otros. En Madrid, en Barcelona, en Valencia... En todo el territorio.

El Ayuntamiento de Madrid ya ha anunciado que iniciará una investigación rápida. Habla de que se hará justicia. Pero, ¿cómo podemos confiar en su justicia? Una justicia que ampara leyes discriminatorias como la de Extranjería que condena a las personas, refugiadas y migrantes, a vivir sin poder trabajar regularmente, que las margina socialmente, que les impide reagrupar a su familia, y que les priva de un techo y de sus legítimos derechos.

Solo podemos confiar en nuestras propias fuerzas, en la movilización de toda la sociedad. Si los inmigrantes ven cada día pisoteados sus derechos, la sociedad entera carece de derechos y no puede considerarse ni justa, ni libre, ni democrática.

NI UN MANTERO MENOS.
LA VIDA MANTERA IMPORTA.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

I què fem contra l'extrema dreta?

I què fem contra l’extrema dreta?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques