Mundo Obrero Estado Español

LLUITES OBRERES

Els treballadors de Titanlux Barcelona continuen en lluita

El passat 13 de desembre els treballadors de Titanlux es van concentrar davant l'Ajuntament del Prat de Llobregat, on es troba la fàbrica que porta setmanes en vaga.

Verónica Landa

Barcelona | @lierolaliero

divendres 15 de desembre de 2017| edició del dia

Crits de “readmissió” i “què ens queda? La lluita obrera” es van escoltar ahir davant l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Els treballadors de Titanlux porten setmanes d’aturades parcials els dimarts i dijous, en els torns de matí i tarda.

La setmana passada, van realitzar una concentració en una de les tendes de Titanlux a Barcelona, a la que també van acudir organitzacions solidàries, ja que el seu objectiu era treure el conflicte de la fàbrica i aconseguir major visibilització.

La setmana que ve, el dia 19, les aturades se suspenen davant les vacances de nadal. Però els treballadors tenen clar que una vegada tornin, es reuniran per veure com seguir afrontant l’atac de la patronal, que continua amb el seu pla d’acomiadaments.

Abans de la “aturada nadalenca”, van convocar un acte solidari davant la seu de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, ciutat on es troba la fàbrica. A ella van acudir novament organitzacions i persones solidàries.

Des de l’agrupació estudiantil No Passaran, participem al costat de les nostres companyes de l’agrupació de dones Pan y Rosas, i al costat d’estudiants d’institut, per donar el nostre suport i la nostra solidaritat als treballadors en lluita.

Volem fer efectiva la consigna de “obrers i estudiants, units i endavant”que tant cantem en les manifestacions. Perquè sabem que com a joventut aquest sistema només ens ofereix precarietat, explotació, opressió i pobresa, i per això volem i hem d’organitzar-nos per combatre-les, per lluitar per una societat on cap d’elles existeixi.

I per a això, creiem en la necessitat de reconstruir les aliances de la joventut amb la classe treballadora, perquè mentre als treballadors i les treballadores les acomiaden a patades dels seus llocs de treball, a nosaltres com a estudiants ens expulsen de les aules d’una universitat cada cop més privatitzada, a la qual la classe treballadora té un accés restringit.

Però també volem reconstruir les aliances amb les dones i la resta de sectors explotats i oprimits, per copejar amb un mateix puny a aquest sistema podrit. És per això que seguirem recolzant la lluita dels treballadors de Titanlux, visibilitzant la seva lluita, estenent la caixa de resistència i pensant en com reconstruir aquestes aliances.
temes relacionats

Lluites obreres   /    En Català   /    Mundo Obrero Estado Español   /    Catalunya

Comentaris

Comentar