×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els treballadors de Bosch de Lliçà d’Amunt van a la vaga!

El comitè d'empresa de Bosch convoca a vaga des del 6 al 30 d'abril per a defensar els llocs de treball. La mesura de força enfrontarà directament a la política de l'empresa de tancament de les seves plantes i trasllat de la producció a Polònia i Sèrbia.

Guillermo Ferrari

Martín Lugones

diumenge 28 de març de 2021
Facebook Twitter

L’empresa Bosch ha fixat data al tancament de les instal·lacions vallesanes, per al pròxim 30 de juny. Aquest dimecres passat el comitè d’empresa de la planta de Lliçà d’Amunt ha anunciat que anirà a la vaga des del 6 fins al 30 d’abril, el seu principal reclam és defensar tots els llocs de treball dels 336 treballadors.

Aquest anunci va ser fet entre setmana, després de la trobada en el pavelló d’esports del municipi al costat dels comitès d’empresa d’altres plantes, com és la de La Gornal, Castellet i Madrid. Els delegats de Bosch Lliçà D’Amunt demanen que la resta de plantes de l’Estat s’uneixin a la protesta.

La vaga anunciada és en resposta a la política de l’empresa de tancament i relocalització de les fàbriques a Polònia i Sèrbia, segons el que havien informat des d’UGT. Una empresa que no té pèrdues deslocalitza per pagar menys salaris als seus treballadors. I això segurament és el que voldrà fer en relació amb la resta de plantes com ja han fet altres empreses. La set de guanys capitalistes no tenen límits.

El delegat de CCOO del comitè d’empresa, Àngel Ramos, ha dit clarament: "D’aquí no s’ha de moure ni un cargol el 30 de juny, volem un pla industrial” i ha fet una crida a la resta de comitès de l’empresa de Bosch a l’Estat per unir-se a la seva lluita.

És importantíssim envoltar de solidaritat a la vaga dels treballadors de Bosch i en paral·lel és fonamental aixecar un pla de lluita, sobre la base de la discussió en assemblees, perquè es faci efectiva la defensa dels llocs de treball. Davant l’avanç de la patronal amb l’anunci del tancament de les plantes hem de donar suport a la lluita en defensa dels llocs de treball tots els grups polítics, juvenils i socials.

Fins i tot hi haurien de ser aquells grups que deien no deixaran a ningú tirat. Però ja sabem que el PSOE, Unidas Podemos i el govern de la Generalitat només pensen en el benefici dels grans empresaris. Per això van beneir el tancament de la Nissan.

Des d’Esquerra Diari posem a disposició les nostres pàgines i força militant. I també creiem que l’esquerra independentista i la CUP s’han de posar al capdavant amb tota la seva militància per la lluita per la nacionalització sense indemnització i sota control obrer de la producció. L’unica manera en que es pot evitar la detrucció dels llocs de feina. Cada fàbrica que es tanca cal prendre-la i posar-la a produir sota el control dels treballadors!

Això és molt important perquè l’atur ha crescut fins al 16%. Hi podria créixer molt més perquè no es comptabilitzen els milers de treballadors en ERTO. Els capitalistes voldran fer el mateix que van fer durant la crisi del 2008: fer-nos-la pagar a nosaltres. I potser tornar a contractar a joves en pitjors condicions i precarietat.

Per això, és clau fer una gran campanya contra el tancament de la Bosch al crit de "d’aqui no es mou un sol cargol". Només una política d’aquesta magnitud social podrà defensar els llocs de treball i començar a crear un moviment de treballadors i treballadores contra els tancaments i els acomiadaments que el grans capitalistes volen imposar-nos.


Facebook Twitter

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics