×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els sindicats convoquen una vaga de cinc dies després de no arribar a un acord amb Cambray

Convoquen una vaga de cinc dies per al mes de març després que no s'hagi arribat a cap acord en la reunió amb Cambray a la que s'ha vist obligat a assistir per la pressió sindical i l'ocupació de la conselleria d'educació.

EsquerraDiari.cat

divendres 18 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Convoquen una vaga de cinc dies per al mes de març després que no s’hagi arribat a cap acord en la reunió amb Cambray a la que s’ha vist obligat a assistir per la pressió sindical i l’ocupació de la conselleria d’educació.

Representants dels sindicats USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc-Sps i UGT, acompanyats de desenes de simpatitzants assistien ahir a la conselleria d’educació amb la intenció de parlar amb el conseller Josep González-Cambray. Però davant la negativa de fer la reunió aquest dijous, van decidir ocupar la seu.

A les portes de la conselleria i després ja dins de l’edifici es podien sentir càntics i protestes. Els sindicalistes i mestres cridaven "Cambray dimissió, petit dictador" i, davant de la negativa a comparèixer del conseller també cantaven "volem negociar". També es podia sentir des de les finestres de la conselleria i els carrers “Cambray dimissió”. Aquest matí hi havia més d’un centenar de mestres i professores denunciant la situació de crisi a l’educació.

El Sindicat CGT reclama la necessitat de baixar les ràtios, tornar a les 18 hores lectives, estabilitat per al personal interí, que es pugui negociar el nou currículum amb tota la comunitat educativa, la defensar la immersió lingüística i que el conseller es comprometi en aquesta defensa.

Els representants sindicals es queixen de la falta de diàleg de la conselleria amb els representants sindicals i les famílies d’alumnes. Són molt criticades les noves mesures relatives al calendari escolar del curs 2022-23, la qüestió del 25% del castellà a les aules, l’exigència del nivell C2 de català o l’estabilització dels interins, etc. Hi ha una evident falta de negociació amb els sindicats davant aquests canvis més que sensibles.

Els sindicats reclamen la dimissió del conseller d’educació i han anunciat que no participaran de les meses sectorials fins que el conseller d’Esquerra Republicana retiri les modificacions que va anunciar del calendari escolar. De fet, l’objectiu principal és que el conseller retiri la data d’avançament del curs escolar. Segons la secretaria del conseller això no es pot negociar, però sí que es pot parlar sobre com implementar les diferents decisions.

Finalment aquest matí hi ha hagut una reunió per parlar amb el conseller. No obstant, aquest s’ha negat a negociar cap de les mesures que va imposar i com a màxim està disposat a parlar de com implementar-les. El conseller d’Esquerra s’ha negat a consensuar cap de les mesures anunciades i no s’ha arribat a cap acord.

Els sindicats, per la seva banda, convoquen una vaga de cinc dies per aquest mes de març. A més, COS, el SEPC i la Intersindical convoquen a una vaga també pel 23 de març per una educació íntegra en català.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah