×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els sanitaris protesten contra la farsa d’Ayuso: un hospital sense personal, sense llits i sense quiròfans

Infermeres i metges denuncien que la inauguració del nou Hospital Isabel Zendal és una farsa del govern d'Ayuso. L'edifici està sense acabar, i no té personal.

Margarita Luque

dissabte 5 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Una periodista de la Sisena pregunta a un grup de treballadors, un dia abans de la inauguració, si l’hospital està llest i quantes llits té. –“Habitacions? Habitacions no hi ha! Això és 1 solar ple de llits. Això no és un hospital. És el IFEMA però aquí”, respon un d’ells. A més, confirmen que només un pavelló estarà habilitat des d’aquest dimarts, la resta de l’edifici està “molt lluny” d’haver-se acabat.

Una altra cambra capta un diàleg entre Isabel Díaz Ayuso, el responsable de l’hospital i Pablo Casado, en plena inauguració. Ayuso assenyala els avantatges de l’hospital davant, per exemple, un accident aeri. I llavors a Casado se li escapa la pregunta inoportuna: “Té quiròfans? Silenci incòmode d’Ayuso. “Salas de procediments”, salva el responsable de l’hospital. Ejem.

Fins al moment, s’ha conegut que la construcció de l’hospital compta amb un finançament de 100 milions d’Euros en contractes amb empreses constructores com la de Florentino Pérez, però no se sap quina serà la xifra total de la despesa, una vegada que s’incorpori material tècnic i humà.

El Govern de la Comunitat va anunciar el projecte del nou hospital al maig, i des de llavors ha accelerat els temps per a inaugurar, encara que sigui un edifici buit, al més aviat possible. I això ha estat fet amb tota mena d’irregularitats, amb ritmes de treball infernals i falta de condicions de seguretat laboral, la qual cosa va provocar la mort de dos obrers durant les obres.

El més escandalós, és que en haver estat catalogat com una “obra especial”, els sindicats no estaven habilitats per a realitzar inspeccions. En el seu moment, des del sindicat CCOO de la construcció van denunciar que van haver de colar-se “en l’obra per a posar en coneixement de la Inspecció de Treball els greus fets que estaven ocorrent allí".

D’altra banda, és clar que un edifici amb llits (amb pocs llits), no és un hospital. Fan falta sanitaris i personal especialitzat. Però això també escasseja en el nou Hospital madrileny. Fins ara, només obrirà amb 100 sanitaris, quan el que s’havia establert com a base per a l’obertura superava els 600.

És que els sanitaris de Madrid denuncien que, en comptes d’obrir aquest hospital fantasma, s’hauria d’invertir a contractar més personal o obrir més llits als hospitals que ja estan funcionant, i estan desfinanciats. Així ho expressava la infermera Ànima Blanco, entrevistada per la TV des de la protesta dels sanitaris enfront de les portes del nou hospital. Es pot triar, deia, entre “construir, construir i construir” per a fer-se la foto en la campanya electoral, o invertir en personal de la sanitat pública, contractant rastrejadors, reobrint la sanitat primària, que és el que necessiten els hospitals i els barris. També han denunciat que en molts hospitals hi ha plantes tancades i llits d’UCI llestes per a ser habilitades, però no s’inverteix el que fa falta allí. En conclusió, toca continuar lluitant per la sanitat pública, perquè això d’Ayuso són només estafes.


Facebook Twitter
Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel