×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els palestins criden a la vaga general contra els atacs d’Israel

Organitzacions socials i polítiques han convocat una vaga general per a aquest dimarts a Cisjordània, Gaza i Israel. Avui hi ha convocada una concentració davant del consolat d'Israel a Barcelona a les 19hs

EsquerraDiari.cat

dimarts 18 de maig de 2021
Facebook Twitter

La joventut palestina, al costat d’un ampli arc d’organitzacions socials i altres grups, ha convocat a una vaga general per a aquest dimarts 18.

La paralització està convocada en els territoris de Gaza, Cisjordània, Jerusalem i altres ciutats dins d’Israel.

Segons el lloc Middle East Eye, "l’Alt Comitè de Seguiment per als Ciutadans Àrabs d’Israel va anunciar aquest diumenge que havia aprovat una vaga general en resposta a l’agressió israeliana contra els palestins a Gaza, Jerusalem i moltes parts de Cisjordània".

Entre les demandes es troben la fi dels atacs aeris a Gaza, que s’han cobrat la vida de més de 192 palestins des del dilluns passat, així com la retirada dels colons en els barris ocupats.

El Comitè, que és una organització extraparlamentària, composta per membres palestins de la Knesset (Parlament israelià), alcaldes palestins i líders de moviments cívics, va demanar que es dugui a terme una vaga que inclogui la participació de les autoritats locals i les comunitats juvenils en totes les ciutats i pobles. Ho va fer després que en les xarxes socials circulés l’anomenat a l’acció per a aquest dimarts.

Com assenyala l’activista i periodista Fadi Quran, la vaga "és un avanç significatiu per múltiples raons. Trenca amb dècades de fragmentació política dels palestins en cada subdivisió (Cisjordània, Gaza, 48 àrees), que es realitzaven individualment. La iniciativa de la joventut de negar-se a permetre que continuï aquesta fragmentació, si té èxit, construeix una unitat que no s’havia vist en dècades. D’altra banda, si bé els esdeveniments de l’últim mes van incloure principalment als joves, una vaga permet la participació d’una franja més àmplia de la societat. A més, l’Autoritat Palestina i els líders dels partits àrabs a Israel estan treballant, en silenci, per a tornar a l’statu quo opressiu en el qual controlen el carrer. Aquesta vaga, si té èxit, canvia aquests plans".

Les protestes palestines dins d’Israel ja han mostrat una unitat sense precedents. Milers de ciutadans palestins en pobles, llogarets i les anomenades ciutats "mixtes" (d’àrabs i jueus dins d’Israel) han sortit als carrers enfrontant-se a la repressió de l’Exèrcit Israelià i dels colons que en molts casos porten endavant veritables caceres d’àrabs a les nits o establint reguardes durant el dia per a controlar els vehicles que circules, agredint a la població àrab.

A Cisjordània també es van multiplicar les protestes, on l’Autoritat Palestina deslegitimada comença a perdre el control dels carrers davant els brutals atacs d’Israel. Allí ja va haver-hi almenys 12 palestins morts per la repressió de l’Exèrcit israelià.

Les mobilitzacions van ser molt fortes en gran part del món àrab, desafiant en alguns casos a governs i monarquies que mantenen relacions cordials o directament han tancat acords amb Israel en contra dels interessos del poble palestí.

L’anomenat a la vaga té lloc enmig del dia més letal d’atacs israelians sobre Gaza.

Et pot interessar: Més de 20 morts pel brutal bombardeig d’Israel en Franja de Gaza

Aquest diumenge també s’ha realitzat una reunió virtual del Consell de Seguretat de les Nacions Unides sense que s’emeti cap comunicat contra l’Estat d’Israel, que compta amb el suport incondicional dels Estats Units, un país amb poder de veto en el Consell de Seguretat.

El president estatunidenc, Joe Biden va parlar el dissabte amb el seu parell israelià, Benjamin Netanyahu per a deixar-li en clar que els EUA dóna suport als bombardejos criminals i assassins de l’Estat sionista, que justifiquen sota l’argument de "el dret d’Israel a defensar-se", dels atacs de Hamàs. Aquests atacs amb míssils, que en la seva majoria són interceptats per l’escut de protecció antiaèria, però ja van deixar almenys 10 persones mortes, són l’excusa per a amagar que l’actual ofensiva va començar pels atacs de l’Exèrcit d’Israel, colons jueus i militants d’extrema dreta contra palestins a Jerusalem Aquest. Això va ser el que va deslligar la resposta des de Gaza, però també el que va fer que les protestes s’estenguessin a ciutats mixtes (amb alta població d’àrabs israelians) d’Israel i a l’ocupada Cisjordània.

Per això, Biden també va haver de parlar amb el president de l’Autoritat Palestina a Cisjordània, Mahmoud Abbas, davant l’escalada de protestes de palestins i enfrontaments amb colons israelians i les forces d’ocupació que amenacen de convertir-se en incontrolables i estendre’s a altres països de la regió.

Mentrestant, la carnisseria d’Israel secundada pels Estats Units, davant la mirada còmplice de la Unió Europea que fa bons negocis amb l’Estat sionista, segueix el seu curs i es torna cada vegada més letal. Encara que Biden parli ara d’alto el foc, no deixa de secundar tota la política imperialista de l’estat militar d’Israel per dominar la regió.

Et pot interessar: L’Estat d’Israel reprimeix i desallotja palestins de Jerusalem Est

En contraposició al suport absolut del Govern estatunidenc de Joe Biden als atacs de l’Estat terrorista d’Israel, i l’esbalaïdor silencio còmplice de la Unió Europea, les monarquies i burgesies àrabs, milers de persones es van tornar a mobilitzar aquest dissabte a tot el món per a solidaritzar-se amb el poble palestí.

Aquest dimarts una delegació de companys del Corrent de Treballadors i Treballadores Revolucionari assistirem a la manifestació que hi ha convocada a Barcelona a les 19hs davant del consolat d’Israel. Tot el nostre suport al Poble Palestí. Visca la vaga general. Exigim ruptura immediata de l’Estat espanyol con Israel i el boicot a tota l’activitat israeliana.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó