×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els millors podcast i llibres sobre sexe i orgasmes per a començar bé l’any

Arriba el nou any i comencen les llistes de desitjos. Parlant de desitjos, compartim aquí algunes recomanacions de programes, podcast i lectures sobre l'orgasme i el gaudi sexual. I feliç any per a totes!

Juana Deziro

divendres 31 de desembre de 2021
Facebook Twitter

1. La tecnologia de l’orgasme, un llibre de Rachel P. Maines

Aquest llibre, publicat ja fa més de vint anys s’ha transformat en un “clàssic”. L’autora fa un recorregut històric per la història de la medicina, per a mostrar que s’havien tipificat com a “histèria femenina” un conjunt de símptomes lligats a la insatisfacció sexual de les dones, com a part d’un sistema patriarcal que no té en compte el seu plaer. L’autora realitza una història dels vibradors, aquests petits aparells que van permetre a moltes dones sentir el que era un orgasme per primera vegada.

Actualment, la tecnologia ha avançat (massa lentament) i en el mercat es poden trobar nous aparells per a la masturbació o el joc sexual, no només per a les dones. No obstant, potser fins a l’aparició del satisfayer o succionador del clítoris, aquests temes continuaven sent un tabú per a parlar-se en públic. El llibre de Maines situa històricament els usos i repressions sobre les tecnologies del plaer femení. Recomanat.

2. Concha juguetona, un podcast sobre joguines sexuals

Concha Podcast és un programa emès des de l’Argentina per Laura Passalacqua, Jimena Outeiro i Dalia Walker. En aquest cas, recomanem l’episodi 75 del podcast, anomenat “Concha juguetona”. Les tres presentadores han provat diferents joguines sexuals i comenten les seves experiències amb cadascun (alguns et sorprendran!). La xerrada creua també idees sobre la tecnologia i el plaer, com obrir noves possibilitats al joc sexual, i altres cosetes. Es pot escoltar a Spotify o veure aquí a Youtube.

3. Un podcast sobre sexe anal, desitjos i tabús

“Tot el que tens que saber i mai et van dir sobre el sexe anal” és el títol de l’episodi sobre aquest tema del podcast "Acabar". En aquest cas, comenten el tema Carolina Meloni, Juan Sklar, Laura Azcurra i Sebastian Goncalves, amb la conducció de Melanie Tobal. Si sempre apareixen culs i cues a la TV, en les converses i en els insults, per què no es parla més del plaer anal? Escolta aquest podcast i després comenta.

4. Masters of Sex, la sèrie sobre els sexòlegs nord-americans Masters i Johnson

La sèrie està ambientada en els anys del boom nord-americà, entre les dècades de 1950 i 1960 i relata com es van portar endavant els estudis pioners en sexualitat en aquells anys, enmig d’un clima d’enormes prejudicis. Té moltes coses una mica naïfs, segurament. Però si encara no l’has vist, és un bon passatemps per a aquests dies de descans.

5. Caliente, Luna Miguel (Lumen, 2021)

Un llibre sobre la masturbació femenina, l’escriptura i el despertar de nous desitjos sexuals, tot al mateix temps. Moltes referències autobiogràfiques de l’autora, però també molts esments a llibres, pel·lícules i poetes que permeten armar el teu propi mapa de lectures sobre el tema.

Coneixes més llibres, podcast, pel·lícules o sèries sobre aquests temes per a recomanar? Comenta aquest article! I que començis bé l’any!


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"