Política Estat espanyol

SUSPENSIÓ DIPUTATS PRESOS

Els lletrats del Congrés li eviten a Marchena una sentència d’Estrasburg

L'informe dels lletrats del Congrés d'aquest divendres ha assenyalat que la suspensió havia d'efectuar-se de forma immediata, saltant-se el procediment necessari d'un nou requeriment judicial.

divendres 24 de maig de 2019| edició del dia

El Suprem havia retornat la patata calenta de la suspensió dels diputats electes presos al Congrés i al Senat. Amb l’informe dels lletrats sobre la taula, la suspensió ha tingut via lliure i acaba d’efectuar-se.

Es consolida així un nou “cop institucional” contra l’independentisme català. Les institucions del Règim del 78 actuen a tota velocitat per a impedir que els presos polítics catalans, que han estat electes per la voluntat popular, puguin fer efectiu el seu mandat.

Els lletrats avalen que la suspensió es realitzi sense un requeriment judicial que el reglament exigeix literalment. D’aquesta forma eviten que el Tribunal Suprem quedi implicat en una vulneració de drets polítics flagrant, que seria qüestionada per la defensa i podria portar al fet que la sentència del procés pogués caure, per un pronunciament del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). El TEDH ja es va pronunciar en contra d’una sentència nacional en el cas del diputat kurd Selahattin Demirtas, del Partit Democràtic del Poble empresonat a Turquia.

La suspensió dels diputats electes, presos polítics, significarà un avanç més en l’esdevenir reaccionari del Règim del 78 i que, a més, amb l’aritmètica resultant, possibilitarà que el Govern de Pedro Sánchez amb el suport d’Unidas Podemos, PNB, Compromís, CC i PRC pugui formar un govern estable mitjançant una majoria fraudulenta.

Et pot interessar: Així s’ha preparat el nou "cop institucional":
temes relacionats

Judici al Procés   /    Presos polítics catalans   /    Política Estat espanyol   /    Règim del ’78   /    Catalunya

Comentaris

Comentar