Política Estat espanyol

CRISI ECONÒMICA

Els jutges continuaran amb els desnonaments a pesar de la Covid

Els jutges creuen que el decret de la Generalitat per aturar els desnonaments no podrà ser efectiu, ja que seria una intrusió del poder executiu dins del poder judicial.

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

dilluns 30 de novembre de 2020| edició del dia

Foto: XAVIER PI, ACN

A pesar de milers i milers de morts i a pesar de milions de contagiats per la Covid-19; els desnonaments han continuat en aquests mesos. Es dona la contradicció de què els governs demanen no sortir de casa i que el poder judicial continua deixant en el carrer a famílies senceres. El govern i els jutges prioritzen el dret de propietat per sobre la salut de milions de persones i, en especial, la gent castigada pels ERTO i ERO.

Davant d’aquest problema el Govern de la Generalitat s’ha limitat a aprovar un decret per aturar els desnonaments. Però Catalunya no té competències per aturar procediments judicials i per tant aquest decret no passarà de ser paper mullat. Els jutges catalans creuen que no és constitucional i continuarà un terrible càstig sobre les famílies treballadores que estan patint la crisi.

D’acord amb la lectura que en fan alguns jutges, creuen que un decret així només podria tenir validesa si fos aprovat pel Govern central. Ja fa més de 8 mesos de pandèmia i el Govern “més progressista de la història” no ha regulat això. Recent ara, amb el debat parlamentari dels pressupostos, el govern central està discutint un decret per aturar els desnonaments. Això de què “D’aquesta en sortirem tots” s’havia d’aclarir dient que els rics més rics i els pobres al carrer.

Et pot interessar: Expropiar els grans tenidors per a resoldre l’emergència habitacional i els desnonaments

El sistema capitalista que defensa aferrissadament el Règim del 78 i l’Ibex 35 no té interès a protegir als més pobres. Sempre prioritza als empresaris i els més rics. Per això les “ajudes” que la UE donarà a l’administració pública acabarà a les butxaques dels grans empresaris. Aquell article de la Constitució que diu que tothom té dret a un habitatge digne (que tant reivindicava en campanya l’actual vice president, Pablo Iglesias) només és un “eslògan” (com aquell de què “Hisenda som tots”).

Si la Generalitat o Unidas Podemos volen evitar els desnonaments han d’enviar en primer lloc als seus dirigents més importants a aturar els desnonaments. S’ha de posar davant dels Mossos d’Esquadra o les policies locals, s’ha de plantar contra una decisió judicial que no contempla això del dret a un habitatge digne. Però això és impossible. Els dirigents d’Esquerra, JxCat i Unidas Podemos han demostrat una i mil vegades que prioritzen el respecte a les institucions del Règim del 78, abans que els drets de milions de persones. Fins i tot l’ “antiga” activista de la PAH, Ada Colau (us en recordeu?) podria sortir al carrer. Però, Ah! Les institucions són més importants que els treballadors aturats.

Et pot interessar: Colau, no estaven prohibits els desnonaments?

La CUP, que sempre es mobilitza contra els desnonaments ha de mobilitzar els seus diputats del Parlament català a les portes dels pisos que estan desnonant. La CUP podria fer una gran campanya fent una crida a tots els sindicats alternatius i els treballadors, a tots els partits d’esquerres i activistes socials a aturar els desnonaments immediatament.

Cap desnonament més!
Expropiar els pisos buits a la banca i així evitar cap família o persona al carrer!
temes relacionats

#Covid-19   /    Desnonaments   /    #Coronavirus   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Unidas Podemos (UP)   /    Política Estat espanyol   /    Podemos   /    Partido Socialista Obrero Español (PSOE)

Comentaris

Comentar