Gènere i sexualitats

ELECCIONS ANDALUSES

“Els drets de les dones no es negocien”. El 15E concentracions contra el pacte PP, Cs i Vox

El 15E més de cent concentracions a tot l'Estat i en diversos països cridaran #NiUnPasEnreraEnIgualtat davant el pacte de PP, Cs i Vox de govern a Andalusia en el qual els drets de les dones són moneda de canvi. Les dones responen #NoNegociem.

dimarts 15 de gener de 2019| edició del dia

El pacte de govern a tres de la dreta entre PP, Cs i l’extrema dreta de Vox a Andalusia ha encès les alarmes del moviment de dones, del moviment antiracista i les organitzacions que lluiten pels drets dels immigrants, treballadores i treballadors.

Et pot interessar: La dreta "sense complexos" obre el camí a una restauració conservadora 2.0

Aquest 15 de gener les concentracions contra aquest nou govern andalús i en defensa dels drets de les dones superen la centena i no només succeeixen en nombroses localitats andaluses, sinó també en tot l’Estat espanyol i en ciutats com Berlín, París, Buenos Aires, Toulouse o Bristol. S’espera una convocatòria massiva, tal com ve aixecant el moviment de dones amb fites com les vagues feministes del 8M.

L’acord entre PP, Cs i Vox és un programa de mesures reaccionàries, racistes, misògines, LGTBIfobes, espanyolistes i repressives. Volen expulsar massivament als immigrants, reforçar la xenofòbia institucional, reprimir encara més al poble català, derogar la Llei Integral de Violència de Gènere, prohibir el dret a l’avortament en qualsevol supòsit, promoure formes de família tradicionals i perseguir judicialment a les dones que facin denúncies sobre violència de gènere. Un programa “anti-drets” patriarcal, racista i capitalista per a liquidar conquestes socials de milions de persones.

Tal com el manifest 15E assenyala: “Som moltes, som paies, gitanes, migrants, racialitzades, amb diversitat funcional, lesbianes, trans... Som diverses i no permetrem que se’ns sotmeti a cap mena de discriminació, explotació o criminalització. Defensarem unides, en sororidad, els nostres barris i ciutats diverses enfront del discurs neofeixista de la por, discurs masclista, racista i classista que novament trobem en auge. Des de la frontera sud ens donem les mans entre germanes, autòctones, migrades, refugiades, cridant en comú que cap ésser humà és il·legal".

En l’acord de govern figuren a més, alguns dels grans "cavalls de batalla" de l’associació ultracatólica Hazte oír, amb coneguts vincles amb el PP i amb Vox, com la possibilitat que "els pares puguin excloure als seus fills d’activitats de formació escolar quan siguin contràries a les seves conviccions", un "Pla Integral de Suport a les Famílies" i una "Conselleria de Família" i un sistema que proporcioni "alternatives socioeconòmiques a dones amb embarassos no desitjats" enfront de la interrupció voluntària d’aquest embaràs.

Però davant aquesta nova amenaça contra els nostres drets, és necessari evitar caure en el parany de triar entre el “mal pitjor” i el “mal menor”, com proposa Podemos. El govern “progressista” del PSOE diu defensar els drets de les dones, però manté els acords amb l’Església, a la qual finança amb diners públics, mentre que no hi ha finançament suficient per a un pla profund contra la violència masclista o implementar educació sexual integral en l’educació pública.

És el govern que defensa a la banca, mentre milers de dones continuen sent desnonades de les seves cases per no poder pagar el lloguer. No podem tancar els ulls davant el fet que amb el govern del PSOE continuen funcionant els CIES (veritables presons per a immigrants), es continuen fent “devolucions en calent” a les fronteres i les policies municipals persegueixen als manters en ciutats dels “ajuntaments del canvi” com Madrid i Barcelona. Per això, no són alternativa per a enfrontar a l’extrema dreta i la dreta.

Et pot interessar: Davant el creixement de l’extrema dreta: Per un moviment de dones anticapitalista, antiracista i combatiu!

Davant el creixement d’aquesta extrema dreta reaccionària, el moviment de dones té un enorme desafiament: desplegar la nostra força als carrers, aprofundir la mobilització i enfortir les aliances amb el moviment antiracista, els col·lectius d’immigrants, la classe obrera, el moviment estudiantil, les pensionistes i els moviments socials per l’habitatge. Només així es pot fer front a aquests monstres de l’extrema dreta que es nodreixen del fang deixat per les polítiques neoliberals dels polítics del PP-Ciutadans i el PSOE.

Des d’avui i cap a la vaga de dones del pròxim 8M, es prepara una marea imparable de dones contra l’extrema dreta, contra el patriarcat, el racisme i el capitalisme.
temes relacionats

Violència de gènere   /    Moviment de dones   /    Eleccions Andalusia   /    Andalusia   /    Gènere i sexualitats   /    Política Estat espanyol   /    En Català

Comentaris

Comentar