×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els dos policies de Linares són posats en llibertat provisional

Els dos agents van agredir brutalment a un pare i la seva filla menor d'edat.

Roberto Bordón

diumenge 21 de març de 2021
Facebook Twitter

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Jaén ha dictaminat que els dos policials nacionals que van agredir a un veí de Linares i a la seva filla adolescent el mes de febrer passat, quedin en llibertat provisional, a l’espera de judici.

Els agents es trobaven en presó preventiva en un mòdul especial per a membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a la presó Sevilla I. La decisió que havia estat presa pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Linares, motivada per la brutalitat de l’agressió realitzada pels acusats.

No obstant, un mes després, després de diverses mobilitzacions en les quals la policia va continuar demostrant la seva impunitat en disparar amb munició real a manifestants, la defensa dels acusats ha aconseguit la seva posada en llibertat.

Haurien estat ateses les seves al·legacions que sostenien quins criteris del jutge per a ordenar la presó preventiva no s’ajustarien al cas concret i apel·laven a més a la trajectòria professional dels agents, així com al fet que no tenen antecedents penals. Un argumentari indignant acceptat finalment pel magistrat.

Els dos acusats hauran de comparèixer en el Jutjat de Guàrdia de la localitat on fixi la seva residència els dies 1 i 15 de cada mes, així com quan se li requereixi. A més, se’ls ha prohibit comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de les víctimes. Unes mesures vergonyoses per als qui s’ha vist que no hi ha càstig per a les seves accions, que posen una vegada més en evidència la impunitat de la qual es beneficien les forces repressives.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”