Societat

Els dos policies de Linares són posats en llibertat provisional

Els dos agents van agredir brutalment a un pare i la seva filla menor d'edat.

diumenge 21 de març| edició del dia

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Jaén ha dictaminat que els dos policials nacionals que van agredir a un veí de Linares i a la seva filla adolescent el mes de febrer passat, quedin en llibertat provisional, a l’espera de judici.

Els agents es trobaven en presó preventiva en un mòdul especial per a membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a la presó Sevilla I. La decisió que havia estat presa pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Linares, motivada per la brutalitat de l’agressió realitzada pels acusats.

No obstant, un mes després, després de diverses mobilitzacions en les quals la policia va continuar demostrant la seva impunitat en disparar amb munició real a manifestants, la defensa dels acusats ha aconseguit la seva posada en llibertat.

Haurien estat ateses les seves al·legacions que sostenien quins criteris del jutge per a ordenar la presó preventiva no s’ajustarien al cas concret i apel·laven a més a la trajectòria professional dels agents, així com al fet que no tenen antecedents penals. Un argumentari indignant acceptat finalment pel magistrat.

Els dos acusats hauran de comparèixer en el Jutjat de Guàrdia de la localitat on fixi la seva residència els dies 1 i 15 de cada mes, així com quan se li requereixi. A més, se’ls ha prohibit comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de les víctimes. Unes mesures vergonyoses per als qui s’ha vist que no hi ha càstig per a les seves accions, que posen una vegada més en evidència la impunitat de la qual es beneficien les forces repressives.
temes relacionats

Impunitat   /    Violència policial   /    Societat

Comentaris

Comentar