×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els desafiaments polítics de les dones i els moviments davant l’ascens de la dreta: debat a Roma amb Andrea D’Atri

L'històric edifici ocupat de “Viale delle Provincie” a Roma va acollir aquest dimecres el debat públic, amb la participació de militants polítics, sindicals i de moviments de la capital italiana.

La Voce Delle Lotte

divendres 1 de febrer de 2019
Facebook Twitter

Fotos: La Voce Delle Lotte

Al costat de militants polítics, de sindicats com SiCobas i diversos moviments, va participar també la companya Andrea D’Atri, dirigent del Partido de los Trabajadores Socialistas (PTS) de l’Argentina, fundadora del corrent feminista revolucionària internacional "Pan y Rosas" i autora del llibre "Pa i Roses. Feminisme i lluita de classes", traduït recentment a l’italià.

Aquest debat a Roma ha estat el primer d’un extens pla d’activitats de les quals Andrea D’Atri participarà durant el mes de febrer, en el marc d’una gira europea per Itàlia, Alemanya, França i l’Estat espanyol.

Et pot interessar: Fundadora de Pa i Roses comença un mes d’activitats a Europa

El sorgiment d’una nova ona mundial de partits i governs de dreta és el resultat de la gran crisi econòmica de 2008 i de la crisi global de la societat que ha generat; un paisatge polític format per "homes forts" que intenten mantenir un vincle directe amb les masses que els voten i els donen suport, que utilitzen la pitjor demagògia per a crear un nou consens "populista" reaccionari després de la crisi i la fi del consens neoliberal.

Una situació política en la qual, amb ferocitat i sense mesures particulars, ni tan sols formals, la dreta en el poder promet a la classe dominant un atac frontal a tots els explotats i oprimits per a assegurar una sortida de la crisi basada en l’"ordre i la seguretat" que permeti noves i millors condicions per a l’explotació de la classe obrera a nivell local i mundial, i per tant nous beneficis per a fer front a les guerres i turbulències comercials entre les potències, entre els nous tractats i les "velles" obligacions, que caracteritza l’escenari econòmic i polític actual.

Enfront d’aquest nou escenari d’atac de la dreta burgesa i de feblesa de la classe obrera com a subjecte polític mundial en lluita, emergeix la novetat de les armilles grogues a França i el moviment de dones, que s’ha erigit en els últims anys com l’únic moviment de masses internacional que lluita contra l’aliança entre l’opressió patriarcal i l’explotació capitalista, qüestionant les polítiques dels amos i de molts governs de diversos continents, tant a nivell econòmic com a nivell de drets polítics i civils.

Davant aquesta situació dinàmica i encara difícil per a nosaltres, com FIR - Voce delle Lotte vam voler organitzar, juntament amb els companys del Blocchi Precari Metropolitani i l’el SI Cobas Roma un espai de debat entre companyes del moviment de dones i militants dels moviments que avui lluiten contra els capitalistes i el govern: obreres i obrers sindicalitzats, treballadores i treballadors de la logística, inquilins i ocupants del moviment de lluita per l’habitatge, immigrants que lluiten en aquests moviments i que tenen encara més possibilitats de sofrir la repressió policial.

Publiquem a continuació l’obertura del company Umberto de l’ocupació “Province”, la presentació de la companya Scilla, militant de la FIR i del Col·lectiu Nadezhda, i el discurs de la companya Andrea D’Atri.

Tots els vídeos de la jornada de debat són disponibles a La Voce Delle Lotte.

Et pot interessar: Andrea D’Atri, Andrea D’Atri, feminista revolucionària argentina, visita l’Estat espanyol

* *LVDL.* Article publicat originalment aLVDL.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah