Catalunya

#Abusart #NoÉsTeatre

Els alumnes de l’Institut del Teatre faran vaga aquest dilluns

Després de les múltiples denúncies d’abusos de diversos professors vers als alumnes, aquest divendres ha renunciat la directora i tot el seu equip.

dissabte 27 de febrer| edició del dia

Foto @nmoroelle

En aquesta setmana han sortit a la llum múltiples denúncies d’abusos sexuals i tota mena d’abusos de diversos professors contra alumnes de l’Institut del Teatre. Ahir i després de dies de lluita els alumnes van convocar una vaga per aquest dilluns i van fer una manifestació aquest dia 25 a la Plaça Margarida Xirgú fins a la Plaça Universitat. Van tallar les cèntriques Gran Via i Passeig de Gràcia.

Els alumnes demanen que s’acabin els abusos de poder a les aules. Volen que es revisin els protocols d’actuacions davant casos similars i a més van denunciar que “la direcció del centre no ha acceptat la seva responsabilitat en els casos d’abusos i agressions sexuals a les aules” i que, per contra, s’ha dedicat a “culpabilitzar i responsabilitzar a les agredides”.

A primera hora de divendres la directora del centre, Magda Puyo ha renunciat després de "resistir-se" durant aquests dies. I tota la resta del seu equip directiu ha fet el mateix minuts després. Les autoritats durant cinc anys no van res. La senyora Puyo va dir en una carta enviada als alumnes que "no tot ho han sabut fer bé". Lamentable.

Aquest divendres en una assemblea extraordinària han ratificat la vaga de dilluns i la convocatòria d’una manifestació que partirà de Plaça Espanya a les 11 del matí.

Els alumnes del Conservatori Superior de Dansa (CSD) es van solidaritzar i també van denunciar que són víctimes "d’abusos de poder i maltractament psicològic". I en el seu manifest conviden a les autoritats a fer "una reflexió crítica del que ocorre al centre per tal que s’acabin les actituds emocionalment violentes".

La mobilització d’estudiants de diversos ensenyaments artístics està en plena efervescència i com es pot llegir en algunes pintades dels carrers, sembla que "Tot està podrit".
temes relacionats

Lluites socials   /    Catalunya   /    Vaga estudiantil   /    Estudiants   /    Abusos sexuals   /    Pederastia

Comentaris

Comentar