×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els Mossos carreguen contra manifestants anti-feixistes a Terrassa i Girona

Carregues dels Mossos d'Esquadra contra els manifestants anti-feixistes a Terrassa i Girona. La diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha resultat ferida per l'impacte d'una bala de foam.

EsquerraDiari.cat

dijous 6 de desembre de 2018
Facebook Twitter

Foto: @CDRCatOficial

Aquesta tarda els Mossos d’Esquadra han carregat contra els manifestants anti-feixistes que protestaven contra un acte convocat pel partit d’extrema dreta Vox i que pretenia commemorar el quaranta aniversari de la Constitució espanyola.

Segons ha informat la CUP, entre els diferents ferits que hi ha hagut per les carregues policials, s’hi troba la seva diputada, Maria Sirvent, la qual ha rebut un impacte de bala de foam.

Per altra banda, durant el matí, els Mossos d’Esquadra han carregat també en dues ocasions contra centenars de manifestants anti-feixistes i activistes dels CDR que protestaven contra la concentració i l’acte previst per la plataforma Borbonia a Girona.

Per commemorar el quaranta aniversari de la Constitució espanyola, aquesta plataforma espanyolista havia organitzat un acte reivindicatiu a la plaça 1 d’octubre de la ciutat gironina. Tota una provocació.

Un acte en el qual havien de participar a més, membres del PP, Plataforma per Catalunya i de Vox, com el secretari general de la formació d’extrema dreta, Javier Ortega-Smith.

Des de primera hora del matí la manifestació anti-feixista ha intentat accedir a la plaça 1 d’octubre per impedir l’acte, no obstant això, davant les reiterades protestes, l’operatiu dels Mossos d’Esquadra que custodiava el recinte on s’havia de realitzar l’acte decidia carregar contra els manifestants.

A més, moments després de la primera càrrega policial duta a terme per la unitats de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, s’ha efectuat una segona càrrega especialment violenta.

Davant això i com informava la Plataforma Antifeixista Gironina en un piulada, el resultat de les càrregues policials efectuades per les forces de seguretat del Govern de Catalunya deixava un saldo de més de trenta ferits, un d’ells greu, i dues persones detingudes, una d’elles agredida durant la detenció.

Per la seva banda, des dels CDR s’ha redactat un comunicat en el qual s’exigeix al Govern de la Generalitat la retirada dels símbols de l’Estat espanyol en virtut del mandat de l’1-O, com és la celebració d’un acte commemoratiu de la Constitució espanyola.

A més de denunciar les paraules del president Torra en les quals animava als CDR a seguir pressionant, mentre el conseller d’Interior segueix manat als Mossos d’Esquadra a reprimir qualsevol manifestació en defensa de la llibertat, com ha estat el cas de les càrregues policials sofertes durant el dia d’avui.


Facebook Twitter
IV Escola d'Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

IV Escola d’Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Cimera de l'OTAN: la seva història guerrerista que deixa milers de morts i milions de desplaçats

Cimera de l’OTAN: la seva història guerrerista que deixa milers de morts i milions de desplaçats

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l'agenda de l'imperialisme espanyol per la cimera de l'OTAN

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l’agenda de l’imperialisme espanyol per la cimera de l’OTAN

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent