×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els Estats Units manté en condicions inhumanes a refugiats afganesos en la seva base militar de Qatar

És en Al Udeid on l'imperialisme té assentat el Comandament Central de la Força Aèria, la seva principal base militar a l'Orient mitjà. Els mateixos empleats de l'ambaixada d'Estats Units a Doha, denuncien les condicions d'amuntegament i la falta de banys per als refugiats que els Estats Units va traslladar a aquesta base.

dimecres 25 d’agost de 2021
Facebook Twitter

Els Estats Units va informar que ja porta evacuades a 30.300 persones des del 14 d’agost, quan els talibans van prendre Kabul i van completar el seu domini de gairebé la totalitat del territori de l’Afganistan.

L’imperialisme nord-americà, després de 20 anys ocupant aquesta regió, amb la col·laboració dels governs afganesos titelles, al llarg dels anys han anat empitjorant les condicions econòmiques del país. Ara els afganesos, sobretot les dones, que recorden molt bé el que va ser la brutalitat i l’obscurantisme exercit pels talibans temen tornar a aquesta situació.

Els Estats Units acaba aquesta ocupació de dues dècades amb el que és un dels majors fracassos militars de la seva història. Tal vegada la major mostra en anys de la feblesa que arrossega la seva hegemonia imperialista.

L’OTAN també té responsabilitat en això, ja que exèrcits d’altres països imperialistes van acompanyar als Estats Units, molts d’ells acusats, juntament amb l’exèrcit estatunidenc de violacions als drets humans, afavorir el narcotràfic, etc.

Des del 14 d’agost que Biden intenta accelerar la retirada de les seves tropes, però ja quan els talibans estaven a les portes de la capital del país i sobretot quan ja va ser un fet la presa de Kabul, milers d’afganesos van intentar desesperats fugir de l’Afganistan per por de represàlies d’aquesta milícia islamista extrema.

Amb el córrer dels dies, mentre avança l’evacuació de personal de l’ambaixada estatunidenca i ciutadans d’aquesta nacionalitat que vivien a l’Afganistan i milers d’afganesos, comença a veure’s el cinisme de l’imperialisme yanki, embolicat en discursos humanitaris.

El mateix personal de l’ambaixada i segons diversos mitjans -entre ells Middle East Eye i Al Jaseera-, un correu electrònic emès des de la base aèria d’Al Udeid i dirigit al Pentàgon que s’hauria filtrat a la premsa, donen compte de les condicions inhumanes a les quals estan sotmesos els afganesos en aquesta base situada a Qatar.

Va ser Al Jazeera de fet qui va publicar les primeres fotos enviades pels refugiats: centenars d’afganesos reunits en condicions insalubres en un hangar. Aquest mitjà de Qatar a més informa que les denúncies indiquen que: "els refugiats són mantinguts en la calor (N.R.: altes temperatures sense refrigeració), on diverses persones es van desmaiar mentre esperaven en llargues cues per a usar el bany o aconseguir menjar i aigua. La majoria no tenia roba de recanvi i no sabia quin seria el seu destí final".

Mentre que personal de l’ambaixada dels Estats Units a Doha, la capital de Qatar, va denunciar: “Avui és un dia plujós. El lloc on viuen els afganesos és un infern. El terra està cobert d’enderrocs, orina, femta, vessaments i vòmits".

Aquesta és l’"ajuda humanitària" que el govern de Joe Biden està donant als afganesos refugiats que fugen del seu país davant el temor al nou govern talibà.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya