Política Estado Español

#PRIMAVERACATALANA

Els CDR obren barreres de peatges catalanes en plena operació tornada de Setmana Santa

Continuen les accions dels CDR contra la repressió i exigint la llibertat dels presos polítics. Aquesta vegada obrint les barreres dels peatges de les autopistes.

diumenge 1 d’abril de 2018| edició del dia

A sis mesos de l’1-O, aquest diumenge els Comitès de Defensa de la República (CDR) han obert les barreres dels peatges de l’AP-7 a l’altura de Roca del Vallès com a part de la campanya #NoVullPagar, recuperant l’esperit de la campanya del 2012 “No paguem”.

Els CDR continuen d’aquesta manera amb les accions que ja van començar a emprendre des de l’última ofensiva judicial del govern del PP i la judicatura, iniciant el que es diu la "primavera catalana".

L’objectiu era obrir els diferents carrils en direcció Barcelona per permetre que els cotxes poguessin passar sense pagar. També han tapat les càmeres per evitar identificacions i multes.

Més tard, la mateixa acció s’ha repetit en altres punts de la mateixa via, a l’altura del Vendrell i l’Hospitalet de l’Infant. També s’ha replicat en altres llocs com en l’autopista de Terrassa-Manresa, C-16. Com ja havien anunciat fa dies, aquesta ha estat “la primera acció de desobediència civil massiva”.

Com diu el comunicat que anunciava accions d’aquest tipus, l’objectiu de la protesta és manifestar-se “contra la repressió espanyola, els presos polítics, l’exili forçós, els cops de porra i el segrest judicial de la sobirania catalana”. Assenyalant, a més que “el millor que podem fer no és omplir el país de llaços grocs sinó deixar d’obeir als carcellers del 155”.

A dia d’avui l’empresa Abertis és la concessionària de les autopistes de Catalunya. Durant l’any passat va acumular gairebé 900 milions d’euros de beneficis. Malgrat això, aquest anys els peatges han seguit pujant fins a un 2%. I per si fos poc, ara la concessionària canvia de mans i passarà a estar sota el control de Florentino Pérez i l’empresa italiana Atlantia.
temes relacionats

Article 155   /    Independencia de Catalunya   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Catalunya

Comentaris

Comentar