×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El sou "digne "de les monitores de menjador, segons la patronal del lleure

La patronal del lleure pretén allargar una hora la jornada de les monitores del lleure i obre una borsa de treball per a l'avanç del calendari escolar. CGT Lleure convoca vaga aquest 9 de juny en solidaritat amb la vaga educativa i per les demandes del sector del lleure.

Arsen Sabaté

divendres 3 de juny de 2022
Facebook Twitter

Encara amb una jornada de vaga educativa per celebrar-se aquest 9 de juny, el departament d’Ensenyament es manté inflexible en l’avanç del calendari escolar el pròxim mes de setembre, així com en la resta de demandes de les docents.

En aquest sentit, una de les dificultats que suposa començar el curs escolar cinc dies abans és trobar qui pugui fer-se càrrec de l’alumnat durant les tardes de setembre. Si bé Ensenyament ha fixat que siguin els i les monitores de lleure qui exerceixin aquesta tasca, aquests són insuficients per a cobrir tot Catalunya.

Tot i així, la patronal catalana de les empreses del lleure considera que si els 25.000 monitors i monitores s’allarguen una hora el seu horari cobririen la demanda. Alhora, es preveu promoure una borsa de treball per tenir més personal a disposició.

No obstant, tot i que les condicions laborals del sector de les monitores de menjador són altament precàries, amb salaris que no arriben ni als 400 euros per jornada completa, el gerent d’ACELLEC, patronal del Tercer Sector Social a Catalunya, Pep Montes, afirmava que "és un salari digne, si treballes una jornada raonable", en el marc d’una jornada en el sector del lleure.

El que no es diu però, és que moltes monitores i monitors de menjadors o extraescolars ja treballen jornades d’una hora al dia i amb desplaçaments que fa que el salari no arribi per cobrir despeses.

Les jornades amb un mínim de 15 hores setmanals, de fet, en són una de les demandes per les quals el sector del lleure també està convocat a la vaga educativa del pròxim 9 de juny.

El sindicat CGT Lleure, que es solidaritza amb les docents i defensa també l’educació pública, convoca, a més, a tot el sector de lleure a la vaga, per exigir una pujada salarial que vagi en context a la pujada de l’IPC, així com també la fixesa de tota la plantilla, i l’internalització del servei.

En aquesta línia, en declaracions a Esquerra Diari, Verónica Landa de CGT Lleure, afirmava que per seguir amb les jornades de vaga i aconseguir torçar-li el braç als plans del departament d’Ensenyament i el govern de la Generalitat és necessari que "aquest moviment continui amb força ampliant les assemblees per centre, sigui contractat pel Departament o per l’Ajuntament o per empreses privades, com en el cas del lleure que està totalment externalitzat, però en el que moltes ens estem organitzat en defensa de l’educació pública i per la internalització del nostre servei".


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”