Política Estat espanyol

El poble d’Altsasu es prepara per a acollir als assistents a la mobilització del 24M

Aquest diumenge s'espera l'assistència de milers persones procedents de tot arreu de l'Estat. Els veïns d'Altsasu han ofert les seves cases i el frontó del poble per allotjar als solidaris i passar la nit.

dimecres 20 de març de 2019| edició del dia

La manifestació contra la infame sentència als joves d’Altsasu, condemnats a 13 anys de presó per una baralla amb dos guàrdies civils, tindrà lloc aquest diumenge 24 de març a les 12 del matí sota el lema “Això no és justícia. Altsukoak aske”.

Els joves d’Altsasu porten més de 850 dies privats de llibertat en un dels muntatges policials més escandalosos dels últims anys. Les famílies, organitzades en la plataforma Altsasu Gurasoak, vénen duent a terme una activa campanya per la seva absolució, amb mobilitzacions i actes de difusió, que ja ha tingut un cost de més de 140.000 euros i gairebé mig milió de quilòmetres recorreguts, així com una prolongada lluita jurídica.

Recentment l’Audiència Nacional ha confirmat les penes als 13 joves encausats, després de retirar el càrrec per terrorisme, però mantenint les mateixes penes, a través d’un nou subterfugi legal, el “agreujant de discriminació ideològica”. Es tracta d’una institucionalització de les pràctiques habituals de la justícia per a rics del Règim, la penalització en forma de venjança per criteris polítics.

S’espera que a la manifestació del 24M milers de persones i col·lectius de tot l’Estat espanyol acudeixin a Altsasu per a mostrar la seva solidaritat.

El poble d’Altsasu es prepara per a acollir a les i els manifestants que necessitin passar-hi la nit. “Habilitarem el frontó del poble per a tota aquesta gent que ve de fora. De seguida donarem un telèfon per a posar-se en contacte i tota la informació. I la gent del poble està mostrant ja la seva disposició a acollir a gent”, declarava al diari Naiz, Aritz Leoz, integrant de la plataforma Altsasukoak Aske.

En un recent comunicat, el col·lectiu Altsasu gurasoak, que agrupa els pares i mares dels joves encausats, han volgut donar les gràcies a totes les organitzacions, moviments socials i persones que els han mostrat suport i tornen a cridar encaridament a participar en la manifestació del diumenge.
temes relacionats

Llibertats democràtiques   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    En Català   /    #Altsasukoakaske   /    Altsasu

Comentaris

Comentar