×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El poble català surt al carrer contra la sentència

Desenes i desenes de milers han reaccionat per tota Catalunya contra la ignominiosa sentència del Suprem i el Règim del 78. És molt probable que estiguem assistint a una segona tanda de mobilitzacions.

Guillermo Ferrari

dimarts 15 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Després d’una sentència duríssima contra els líders sobiranistes, desenes de milers d’estudiants i de la resta del poble català han sortit immediatament als carrers. Ha esclatat una enorme manifestació en qüestió d’hores, la qual cosa demostra que el moviment independentista català no estava derrotat. El problema és que no estava sent cridat als carrers per la seva direcció política.

Les mobilitzacions convocades essencialment per Tsunami Democràtic i per Pícnic x la República han tingut una adhesió enorme. Talls en diverses vies d’accés i sortida a la capital catalana, manifestacions a la Plaça Catalunya, que es va omplir en qüestió d’hores. Una gran majoria es va mobilitzar cap a l’aeroport. Una altra part es va quedar al centre realitzant talls intermitents obstaculitzant els desplaçaments.

Cal destacar el rol del moviment estudiantil, que des dels campus de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona han marxat fins a concentrar-se a la Plaça Catalunya, protagonitzant una gran jornada de resistència contra la repressió de la Policia Nacional que va durar fins a la nit.

Durant moltes hores l’aeroport internacional del Prat de Llobregat ha estat abarrotat per una riuada de gent que ha anat arribant ja sigui per metro, tren; i quan aquests van ser cancel·lats, van arribar caminant col·lapsant també l’accés a l’aeroport. Els Mossos al costat de la Policia Nacional es va encarregar de reprimir la protesta amb molt de zel.

Al mateix temps, cap a la caiguda de la tarda es va organitzar una concentració a la Plaça Sant Jaume. Ha estat tant gran que la plaça ha quedat desbordada i tots els voltants han estat part d’aquesta. La Via Laietana va continuar durant gran part de la nit ocupada davant de la Prefectura de policia. També a aquesta mobilització les forces de “seguretat” s’han “esforçat”.

No hi ha hagut localitat o poble per més petit que sigui on no s’hagi expressat la repulsa a la sentència. Els talls de carreteres s’han expressat al llarg de tota la geografia catalana. En la capital Gironina s’han tallat vies importants com la de l’AVE que ha estat impracticable durant tot el dia.

El que està clar és que aquest primer dia de protestes i mobilitzacions ha demostrat l’enorme desig del poble de lluitar i d’acabar amb la repressió judicial de la sentència, dels detinguts del 23-S i tots els afectats en aquests dos anys de repressió. I, la Plataforma Tsunami Democràtic anuncia una altra jornada de protesta i mobilitzacions per a demà.

No obstant això, ni els líders de Junts per Catalunya, el PDeCAT, Esquerra Republicana. Ni el President Torra, ni el President del Parlament, Torrent no es van posar al capdavant del torrent popular que “va assotar” la capital comtal al llarg del dia. Com esperen aquests dirigents acabar amb la injusta sentència? Dialogant amb Marchena o el PSOE?

Tot sembla indicar que estem en els primers moments d’una nova onada de la lluita del moviment independentista català. Hi ha indicis que el bloc sobiranista està sofrint canvis importants, ja que les mobilitzacions no han estat convocades, sinó més aviat tolerades per aquestes.

No obstant això, el que és clar és que el Règim del 78 està disposat a derrotar el moviment independentista català i escapçar el Govern de Puigdemont. Prova d’això és la sentència i la reactivació de l’euroordre.

Per guanyar, és necessari unir la força tant de la joventut, com del moviment estudiantil, la classe treballadora i els sectors populars. Per això és clau fer forta la vaga del divendres 18 d’octubre amb mobilitzacions massives. Cal repetir i superar el 3-O del 2017 per a catapultar el moviment democràtic català, aconseguir la llibertat dels presos i fer efectiva l’autodeterminació de Catalunya.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat