×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El paper dels diputats d’esquerra en la jornada de lluita contra la reforma previsional de Macri

El Frente de Izquierda ha aconseguit mantenir una representació parlamentària al Congrés argentí. Quin paper van jugar en la jornada de lluita contra la reforma previsional.

dimarts 19 de desembre de 2017
Facebook Twitter

Els diputats del PTS i el Frente de Izquierda van jugar un rol destacat en la llarga jornada de mobilització i protestes d’aquest dilluns que va evidenciar l’enorme repudi a la reforma previsional finalment aprovada pels diputats oficialistes que van comptar amb l’aval d’un sector del peronisme.

A la important mobilització que va tenir lloc a la tarda, en la qual el PTS-Frente de Izquierda va tenir un paper destacat als carrers, se li va sumar després de la repressió una important cassolada que es va originar en molts barris de la ciutat de Buenos Aires, però que va ressonar fins a ciutats com Rosario, Córdoba o Mendoza. Prop de les 2 de la matinada, milers de persones estaven encara pels voltants del Congrés Nacional.

La repressió policial a la manifestació va deixar desenes de detinguts, entre els quals estava el dirigent del PTS i del sindicat telefònic Carlos Artacho qui també va ser colpejat pels agents i Claudio Gonzáles, treballador de PepsiCo. Al costat d’organismes de drets humans com el CeProDH, la Liga Argentina por los Derechos del Hombre, van estar els legisladors Myriam Bregman i Nicolás del Caño, del PTS-FIT, es van personar en la comissaria per a exigir veure als detinguts, que se’ls garantitzi atenció mèdica immediata i se’ls alliberi.

Dins del Congrés l’oficialisme va continuar la sessió per a aconseguir votar la reforma previsional, votada al matí d’aquest dimarts, que neix amb molt poca legitimitat. Les intervencions dels diputats del PTS-Frente de Izquierda, van denunciar que els diputats oficialistes i els seus socis passaran a la història associats a altres grans entregues de conquestes per part de la casta política que governa l’Estat capitalista.

El diputat nacional del PTS en el Frente de Izquierda, Nicolás Del Caño va denunciar a l’inici de la seva intervenció “la brutal repressió que hem viscut avui” i va anunciar que “s’estan estenent cassolades de rebuig, contra aquesta llei que busca robar-li a 17 milions de persones, les més vulnerables”. Després va agregar “rebutgem aquesta llei fraudulenta i reclamem el 82% mòbil real per als jubilats”. Va denunciar el projecte de govern i el pacte amb els governadors peronistes, plantejant el programa de l’esquerra per al sistema previsional.

Per la seva part la diputada nacional del PTS-Frente de Izquierda Nathalia González Seligra, va rebutjar el robatori històric als jubilats i va afirmar que “si no hi ha pa per als jubilats, vosaltres no tindreu pau”.

El protagonisme de l’esquerra en general i del PTS en el Frente de Izquierda en especial, així com del sindicalisme combatiu, van jugar un paper fonamental per a impulsar i sostenir la mobilització contra un projecte rebutjat àmpliament.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya