×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El ministre de Justícia explica com esfondrar el Règim del 78’

El ministre de Justícia Juan Carlos Campo adverteix que la monarquia és “l'arc de volta del model d'Estat” i en qüestionar-la “podem llevar una peça i que s'esfondri tot". I podria tenir raó. #*QueSeDerrumbeTodo

Roberto Jara

dijous 17 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Enmig dels escàndols que es multipliquen en tota la monarquia el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va comparèixer sobre la Casa Reial demanant “diferenciar les conductes personals de les institucions”. Sí, és una institució medieval on el càrrec s’hereta. Sí, se suposa que ho ha dit de debò.

Amb les últimes notícies d’ús de targetes black en tota la família reial ja no queda pràcticament ningú en “la institució” sense mostrar que pot tenir les “conductes personals” que vulgui i les hi pagarem la resta.

A més de deixar caure subtilment que la Casa Reial viu en una barra lliure de diners públics i està per sobre de les lleis per a la plebs, va aprofitar per a recordar algunes de les veritats inqüestionables del Règim del 78’. Que la monarquia "és un arc de volta del qual podem treure una peça i que s’esfondri tot", assegurant que en el debat sobre la monarquia s’està qüestionant res menys que el model d’estat. I això és molt seriós, plebeus.

Et pot interessar: PSOE, PP i VOX al servei de sa majestat: bloquegen un cop més la investigació sobre la monarquia

La Corona és un dels pilars del Règim del 78 i un magnífic representant dels interessos capitalistes i imperialistes dels grans empresaris espanyols, de què els seus negociats sortien les “mossegades” que rebia l’emèrit. Per això no pot albergar cap confiança que des de les mateixes institucions del Règim vagi permetre’s cap mena de consulta democràtica respecte a la monarquia, igual que no es permet respecte a altres qüestions com és l’autodeterminació dels pobles o mesures que afecten el benestar material de la majoria del poble treballador.

El que, per al Govern, les institucions, partits i altres agents del règim està fora de tota qüestió és la prefectura de l’Estat. Res de discutir, la Constitució està gravada en pedra, els Reis Mags són els pares de la democràcia i si lleves una peça cau tot.

És intolerable continuar mantenint aquesta monarquia nomenada per Franco i que va ser garant principal dels negocis dels capitalistes que es van enriquir durant quaranta anys de dictadura i que, després de 1978, han continuat fent-ho impunement.

Et pot interessar: Joies de la corona: descobreixen nous comptes a Suïssa de Juan Carlos I

Una peça política fonamental en l’entramat corrupte dels negocis imperialistes de l’IBEX35 i d’altres multinacionals o monarquies autoritàries, com la saudita. Una monarquia ha estat al capdavant de la repressió del dret d’autodeterminació en l’Estat espanyol i és còmplice de l’opressió al poble sahrauí, amb la seva estreta relació amb la també corrupta i criminal monarquia marroquina.

Franco va designar a Joan Carles I com a hereu; Joan Carles I va designar a Adolfo Suárez - qui ja havia ocupat diversos càrrecs dins de la dictadura franquista – com a president del Govern per a liderar la seva Transició; junts van elaborar la Llei per a la Reforma Política, aprovada per les Corts franquistes i sotmesa a referèndum amb les mateixes garanties que els altres plebiscits de la dictadura – per exemple amb tots els partits de l’oposició il·legalitzats i la campanya pel no o l’abstenció perseguida-, unes eleccions amb Suárez parlant en la jornada de reflexió a les càmeres de TVE i una Constitució votada en 1978 com un xantatge de “o això o tornem a la dictadura”.

És necessari #QueSeDerrumbeTodo aquest règim podrit i fer caure a la monarquia no sols per corrupta, sinó perquè es tracta d’una institució reaccionària al servei de l’IBEX35. No tenim cap confiança en aquest govern ni en les institucions del règim a l’hora de jutjar a la monarquia i permetre una consulta democràtica; és necessari impulsar una forta mobilització social des de l’autoorganització obrera i popular per a imposar un referèndum vinculant sobre la monarquia i processos constituents en tot l’Estat per a decidir-lo tot.


Facebook Twitter
Veus contra la criminalització de la protesta

Veus contra la criminalització de la protesta

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge