×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El jutjat sentencia a Barcelona: Els autònoms de Cobra són treballadors de plantilla

La sentència, encara que recurrible, suposa un pas molt important en la lluita de totes les persones que directa o indirectament treballem per a Telefònica en algun punt de l'entramat de Contractes, subcontractes, autònoms...

TeleAfónica

dijous 18 de gener de 2018
Facebook Twitter

Aquesta sentència estableix, ja que dóna la raó a Inspecció de Treball en la seva famosa Resolució, que els falsos autònoms han d’ingressar en plantilla de Cobra i que l’empresa ha de pagar les quotes d’aquests anys a la Seguretat Social.

Des de teleafonica.net, volem publicar la primera valoració de la Marea Blava sobre aquesta sentència. I aquesta no pot ser més que positiva. És un pas molt important, fruit del treball de tots aquests anys, (de fet, aquestes denúncies concretes es van presentar el 2014, encara que anteriorment ja s’havien presentat en altres empreses, en anys anteriors).

Moltes d’aquestes denúncies acabaven bloquejades, perdudes en el mar burocràtic, paralitzades per canvis en Inspecció, o directament es perdien davant alguna trampa empresarial que comptava amb l’ajuda de més d’un fals sindicalista corrupte (sí, també n’hi ha de falsos sindicalistes)

Va ser, sense cap dubte, la vaga de 2015, i sobretot la repercussió i seguiment, tant laboral com a social i mediàtic que va tenir la mateixa a Barcelona, la que va provocar la intervenció de la consellera de Treball, Dolors Bassa, per juntar totes les denúncies i nomenar un equip especial de seguiment de les mateixes, amb el resultat que ja coneixem: una Resolució que declarava il·legal tenir a falsos autònoms sense cotitzar-los la seguretat social i com si no dossin treballadors.

El següent pas a la resolució va ser demandar judicialment a les empreses, que és el que han fet la Tresoreria de la Seguretat Social i els autònoms. Ara recollim el fruit a manera de colofó de tot aquest esforç.

Sense la vaga de 2015, tot això dormiria el somni dels justos. Va ser sense cap dubte la mobilització i el l’entrega en la lluita de tants i tantes companyes durant molts dies la que ha possibilitat que avui estiguem on estem.

Però la felicitat no és completa, aquesta sentència és recurrible i segurament així ho hauran fet tant Telefónica com Cobra. Confiem que el recurs sigui desestimat, tenint en compte la ingent tasca investigadora realitzada per Inspecció de Treball, acreditant i documentant cada punt de la demanda. Però mentrestant, les empreses no estan obligades a acatar encara la sentència. Això pot durar encara un temps considerable.

Durant aquest temps, els companys que han guanyat la sentència han d’estar alerta i notificar-nos qualsevol canvi, qualsevol modificació de la càrrega de treball, zona geogràfica del mateix, o qualsevol altra modificació, per poder presentar la demanda pertinent i així assegurar-nos que les empreses no aprofitaran aquest temps per pressionar, fer xantatge o fins i tot acomiadar als falsos autònoms.

En els propers mesos, s’aniran celebrant els judicis a la resta d’empreses. Esperem i confiem que el resultat sigui idèntic a aquest. Però para això, és imprescindible que no hi hagi cap sindicalista declarant falsament a favor de l’empresa. En el cas de Cobra, l’únic membre del comitè d’empresa que va anar-hi va declarar a favor dels autònoms, és a dir, va dir la veritat. Però a EFF, (ex-Abentel), tenim constància que hi ha un delegat d’UGT que va de testimoni de l’empresa, esperem que no cedeixi a les pressions empresarials i es negui a declarar a favor de d’aquesta.

Des d’aquestes línies, cridem a aquest delegat a la reflexió i a no cometre una gran estafa i a fer el que deu fer, dir la veritat i estar al costat dels treballadors.

Revisa la còpia de la sentència aquí


Facebook Twitter

TeleAfónica

Barcelona

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna