×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El govern “progressista” impedeix manifestació per la llibertat d’Hasél amb enorme operatiu policial

Centenars de policies antidisturbis han envoltat als joves a Madrid i els han impedit celebrar una manifestació per la llibertat d'expressió. Quan els joves es retiraven pacíficament, la policia va encapsular als manifestants impedint-los sortir per a realitzar identificacions massives.

EsquerraDiari.cat

dilluns 22 de març de 2021
Facebook Twitter

Sembla que en l’Estat espanyol no hi ha més llibertat d’expressió ni de manifestació! La policia ha encapsulat als manifestants aquest dissabte a Madrid, impedint-los sortir i ha tret fotos als DNI de manera massiva, una vegada que ja la manifestació havia estat desconvocada. Tot l’operatiu era una provocació muntada per a reprimir i impedir una manifestació.

Milers de joves s’havien autoconvocat aquest dissabte a la tarda als voltants de l’Estació d’Atocha per a exigir la llibertat del raper Pablo Hasel i de tots els presos polítics, així com protestar contra la monarquia. Però el clima de tensió va començar dies abans, quan des de diversos mitjans de comunicació de dreta es promovia una campanya contra la manifestació, alertant que es produirien "disturbis" a Madrid. També es coneixia que el Govern del PSOE-Podemos i el ministre de l’interior Marlaska havia planificat un enorme operatiu policial.

La manifestació no es va poder realitzar, ja que la policia, amb desenes de furgonetes i agents antidisturbis, van envoltar als joves impedint que poguessin avançar, tal com denunciava Lucía Nistal per a Esquerra Diari des del lloc.

El pitjor va venir després, ja que encara que els joves van decidir desconvocar pacíficament la manifestació, la policia va decidir bloquejar-los la sortida. Van tancar el pas cap al metro, i van tancar als manifestants per Costa de Moyano, provocant amb escuts i armes. Una vegada que els tenien tancats, només els van anar deixant sortir amb comptagotes, després de fer una foto a tots els DNI, per a criminalitzar a tots els presents. Aquesta és la policia enviada pel govern progressista.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques