×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Tribunal de Sàsser deixa en llibertat Carles Puigdemont

El Tribunal d’Apel·lació de Sàsser ha decidit deixar en llibertat Carles Puigdemont a l'espera de que el TGUE dictamini sobre la seva immunitat.

EsquerraDiari.cat

dilluns 4 d’octubre de 2021
Facebook Twitter

El Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, a Sardenya, ha decidit deixar en llibertat al expresident català Carles Puigdemont després que aquest hagi declarat aquest migdia.

La Cort ha decretat suspendre el procés d’extradició de l’ex president, tot a l’espera de que el TGUE (Tribunal General de la Unió Europea) dictamini sobre la immunitat de Puigdemont, i un cop el TJUE (Tribunal de Justícia de la Unió Europea) hagi decidit sobre les qüestions prejudicials que va presentar el jutge espanyol Pablo Llarena.

Tant Puigdemont, com Gonzalo Boye, el seu advocat, s’han congratulat de la decissió del Tribunal amb sengles piulades a Twitter.

La detenció de Carles Puigdemont es va produir a última hora del dijous 23 de setembre a Alger, en virtut d’una ordre del Tribunal Supremo. El jutge Llarena hauria fet arribar aquesta euro ordre al tribunal italià, tot i que la mateixa havia quedat suposadament suspesa tal com va reconèixer en un acte el Tribunal de Justícia de la UE el passat 30 de juliol.

Vint-i-quatre hores després era posat en llibertat pel mateix tribunal italià, fins que es produís la vista oral d’avui.

Aquestes irregularitats de Llarena han estat denunciades per Boye, i nombrosos experts en dret de diferent ideologia. Sembla que el jutge ha actuat en un exercici de mala fe judicial, com a ariet de l’ofensiva de la judicatura contra l’independentisme català.

De fet, durant l’última setmana Llarena ha insistit davant la justícia italiana per lliurar-lo a les autoritats espanyoles. Fin i tot, aquest mateix dilluns ha comunicat també que les euro ordres contra els demés ex consellers a l’exili segueixen en vigor.

L’enèsim cop de la Judicatura

La maniobra del passat mes de setembre i que encara dura, té també una mica d’intent de cop del Poder Judicial contra les negociacions entre el govern central i la Generalitat. Encara així, el president del govern Pedro Sánchez, va sortir a avalar la detenció, declarant que Puigdemont "ha de sotmetre’s a l’acció de la justícia, exactament igual que qualsevol altre ciutadà”.

Unidas Podemos per la seva ha guardat un còmplice silenci durant aquests dies, un signe més de la seva integració en el règim i l’assumpció dels grans consensos d’aquest, entre ells la guerra a l’independentisme català.

Junts i la CUP han sortit a rebutjar la detenció i posar en qüestió la Mesa de Diàleg. Tot i el rebuig a la detenció de Puigdemont, ERC es va mantenir ferma en defensar la taula de diàleg, i els seus socis, encara que la critiquen en declaracions, han deixat clar amb els seus fets que volen ser part d’aquestes.

La CUP per la seva part va rebutjar també la detenció, però es manté sense qüestionar-se els dos anys de confiança al govern Aragonès amb el seu acord d’investidura. Un pacte que continuen mantenint operatiu i que es neguen a trencar, tot i que el govern ERC-Junts ha deixat clar des del primer dia que el seu full de ruta és la tornada a la gestió autonòmica i les polítiques en favor de les grans empreses.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria