Catalunya

PRESOS POLÍTICS

El Tribunal Supremo s’oposa a concedir l’indult als presos polítics catalans

Els magistrats del Tribunal Supremo s'oposen a concedir l'indult als presos polítics catalans. Ho fan abans del que es preveu i enmig de la sessió de control al Govern, on la qüestió catalana estava sent l'eix d'atacs entre el Govern i l'oposició.

dimecres 26 de maig de 2021| edició del dia

Ni s’ha vulnerat el principi de proporcionalitat amb les penes condemnatòries ni existeix prova o indici de penediment per part dels 12 presos polítics catalans.

Aquesta ha estat la valoració que el Tribunal Suprem ha realitzat per a oposar-se a l’indult dels presos polítics catalans, una decisió que s’esperava per a demà dijous o fins i tot divendres, però que els magistrats han decidit avançar a avui dimecres.

D’aquesta manera, els magistrats consideren que les penes a les quals van ser condemnats en el seu moment per sedició, malversació i desobediència són proporcionals, i que a més en aquest temps no existeix indici o prova de penediment.

La Sala penal ha emès aquest informe, que té caràcter preceptiu, però no vinculant per a l’Executiu, on rebutja concedir la mesura de gràcia. Ara la decisió està en mans del Govern que sobre la seva taula té els dictàmens del Supremo i la Fiscalia, tots dos negatius.

A la qüestió de la proporcionalitat i la falta de penediment, els magistrats han assenyalat que els arguments presentats per a la petició d’indults desvirtuen el sentit d’aquest i que existeix una intenció que l’Executiu corregeixi una sentència dictada des del Tribunal Supremo.

Ara la pilota està a la Moncloa, que haurà de bregar amb el Poder Judicial, que en els seus diferents estaments, Fiscalia i Tribunal Supremo, rebutgen la mesura. A això òbviament cal sumar-hi la pressió que des de l’inici de setmana està realitzant la dreta i l’extrema dreta.

El Pedro Sánchez del 155 i de l’“A por ellos” decidirà sobre l’indult als presos polítics, però no sobre les bases de “concòrdia” o “convivència”, com va afirmar ahir en la sessió de control al Govern, sino sota coordenades d’interès partidari i alineat amb els interessos del Règim, que estan 180º allunyats de qualsevol concessió al moviment democràtic català.
temes relacionats

Fiscalia   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Presos polítics   /    Tribunal Suprem   /    Catalunya

Comentaris

Comentar