×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Tribunal Supremo s’oposa a concedir l’indult als presos polítics catalans

Els magistrats del Tribunal Supremo s'oposen a concedir l'indult als presos polítics catalans. Ho fan abans del que es preveu i enmig de la sessió de control al Govern, on la qüestió catalana estava sent l'eix d'atacs entre el Govern i l'oposició.

EsquerraDiari.cat

dimecres 26 de maig de 2021
Facebook Twitter

Ni s’ha vulnerat el principi de proporcionalitat amb les penes condemnatòries ni existeix prova o indici de penediment per part dels 12 presos polítics catalans.

Aquesta ha estat la valoració que el Tribunal Suprem ha realitzat per a oposar-se a l’indult dels presos polítics catalans, una decisió que s’esperava per a demà dijous o fins i tot divendres, però que els magistrats han decidit avançar a avui dimecres.

D’aquesta manera, els magistrats consideren que les penes a les quals van ser condemnats en el seu moment per sedició, malversació i desobediència són proporcionals, i que a més en aquest temps no existeix indici o prova de penediment.

La Sala penal ha emès aquest informe, que té caràcter preceptiu, però no vinculant per a l’Executiu, on rebutja concedir la mesura de gràcia. Ara la decisió està en mans del Govern que sobre la seva taula té els dictàmens del Supremo i la Fiscalia, tots dos negatius.

A la qüestió de la proporcionalitat i la falta de penediment, els magistrats han assenyalat que els arguments presentats per a la petició d’indults desvirtuen el sentit d’aquest i que existeix una intenció que l’Executiu corregeixi una sentència dictada des del Tribunal Supremo.

Ara la pilota està a la Moncloa, que haurà de bregar amb el Poder Judicial, que en els seus diferents estaments, Fiscalia i Tribunal Supremo, rebutgen la mesura. A això òbviament cal sumar-hi la pressió que des de l’inici de setmana està realitzant la dreta i l’extrema dreta.

El Pedro Sánchez del 155 i de l’“A por ellos” decidirà sobre l’indult als presos polítics, però no sobre les bases de “concòrdia” o “convivència”, com va afirmar ahir en la sessió de control al Govern, sino sota coordenades d’interès partidari i alineat amb els interessos del Règim, que estan 180º allunyats de qualsevol concessió al moviment democràtic català.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques