×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Suprem prohibeix cap sortida als presos polítics catalans

Continua la repressió judicial del Règim del 78 contra el poble català. El Suprem i tot el clavegueram de l'Estat no s'aturarà fins a derrotar la mobilització a Catalunya.

EsquerraDiari.cat

divendres 4 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Finalment, el jutge Marchena i els jutges que van condemnar amb cent anys de presó als dirigents catalans, han revocat el tercer grau concedit pel departament de Justícia de la Generalitat. La repressió que el Règim del 78 exerceix sobre el poble català continua i no s’aturarà per més acords que s’hi facin amb el govern "més progressista de la història".

Aquesta prohibició implica que Carme Forcadell i Dolors Bassa, no puguin sortir aquest cap de setmana com estaven fent i confirma que la resta de presos polítics no podran gaudir del tercer grau. Tampoc es podrà fer servir l’article 100.2 per sortir a treballar. Per tant, aquest Nadal també hi haurà presos polítics, a pesar dels informes de bona conducta.

L’auto del Suprem insisteix a dir que cap persona ha estat condemnada per la seva ideologia, per contra, es diu que es protegeix les diferències ideològiques (!!). Aquests campions del cinisme són la "salvaguarda" moral del Règim del 78. Qui pugui veure alguna diferència entre la setantena de generals jubilats i aquesta dotzena de magistrats tindrà un sucós premi.

Les greus anomalies que hi ha hagut són al·lucinants. L’última és que el tribunal que els envia a presó és el mateix tribunal que decideix sobre el tercer grau. També que no van tenir opció a un segon judici amb una instància superior, ja que no n’hi cap per sobre i no es va fer el judici als tribunals de Barcelona, on haurien succeït els suposats fets delictius.

Es podrien emplenar moltes línies escrivint totes les "anomalies" que han succeït en aquest procés. Però el que està clar és que els poders del Règim del 78 "ho tornaran a fer" una altra i mil vegades més fins a capolar al poble català. El Rei, els partits del 155, el poder judicial i el Congreso de los Diputados (i l’exercit amb les forces de repressió i el clavegueram) van tots a una: no perdonen al poble català per tenir la gosadia de demanar el dret d’autodeterminació.

No hi ha cap taula de diàleg, ni negociació que es pugui fer amb el govern de l’Estat espanyol que pugui acabar en un referèndum pactat. No volen sentir parlar de la possibilitat d’una Catalunya independent, però sí que des del poder central s’està xuclant els recursos de totes les autonomies (com es pot veure amb el "dumping" de la Comunitat de Madrid).

Et pot interessar: La proposta de la CUP no és alternativa, necessitem un front anticapitalista i d’independència de classe


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques