Món obrer

BARCELONA

La repressió no atura als manters i reprèn el banc d’aliments

Aquesta setmana ha començat la segona ronda d’entregues d’aliments impulsada pel Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona cap a famílies en risc de pobresa. Un nou exemple d’autoorganització i de solidaritat de classe.

dijous 16 d’abril de 2020| edici� del dia

Foto: @sindicatomanter

Aquesta setmana ha començat la segona ronda d’entregues d’aliments impulsada pel Sindicato Popular de Vendedores ambulantes de Barcelona cap a famílies que degur a la crisi del coronavirus actual es troben en risc de pobresa. Un exemple d’autoorganització i de solidaritat de classe.

Es calcula que el banc d’aliments dels manters ha arribat a un total de 300 persones de la zona de Sant Adrià del Besòs i també del barri de Sant Roc de Badalona, on s’han repartit aliments de primera necessitat gràcies a les donacions rebudes de la ciutadania. Aquest aliments van dirigits sobretot a famílies que veuen accentuada la seva vulnerabilitat davant la situació de confinament i d’altres manters que no poder sortir a vendre al carrer.

Paral·lelament, els “manters” porten confeccionant a la seva botiga tot tipus de material sanitari com ara bates i mascaretes, amb l’objectiu de donar suport al personal sanitari dels hospitals i centres de salut.

Et pot interessar: Un exemple de classe: els "manters" confeccionen material sanitari per pal·liar la crisi

No obstant, el col·lectiu top manta, el mateix que ve denunciant des de fa anys una creuada repressiva per part de la Guàrdia Urbana, ens expliquen que aquesta criminalització s’ha profunditzat durant l’Estat d’alarma en diferents moments. En un dels casos, la policía local va identificar dos “manters” que es disposaven a fer l’entrega del material sanitari als hospitals i que, tot i portar els certificats que els avalaven a realitzar aquella activitat, van ser obligats a restar confinats i així aturar la seva solidaritat amb la sanitat pública.

Dies després, la Guàrdia Urbana de Barcelona va ser també qui va parar aquells que estaven fent el repartiment dels aliments i els va denunciar per un delicte de desobediència, tot i que també portaven autocertificació oficial de la Generalitat. La multa per repartir menjar podria arribar a un total de 60.000 euros.

Et pot interessar: La Guàrdia Urbana identifica als venedors ambulants que confeccionen material sanitari enfront la Covid

En aquest sentit, SOS racisme ha confirmat que els casos d’identificacions policials per perfil racial estan augmentant durant el confinament contra aquelles persones migrants i racialitzades.

Aquesta situació es degut també per la militarització dels carrers, on es reforcen i legitimen els abusos policials que responen amb repressió contra aquelles persones que intenten sobreviure.

Per tot això, el passat dilluns 13 d’abril el Sindicat de manters, juntament amb molts altres col·lectius soicals han impulsat també aquesta setmana una gran campanya nacional amb el hashtag #RegularizaciónYa, des d’on fan una crida a tot tipus d’entitats a adherir-s’hi i compartir el missatge a les seves xarxes socials com a denuncia al racisme institucional i per una regularització urgent de la situació de totes les migrants i refugiades.

Enfront d’això resulta de primera necessitat impulsar i massificar aquesta organització contra aquells que volen fer pagar la crisi als més desfavorits, i tot això passa per exigir la derogació de la Llei d’Estrangeria, la finalització de totes les deportacions i el tancament de tots els CIE’s.
temes relacionats

Racisme institucional   /    Crisi coronavirus   /    Crisi sanitària   /    #Coronavirus   /    Món obrer   /    Criminalització   /    Racisme   /    Món obrer Estat espanyol   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Barcelona   /    Societat

Comentaris

Comentar