×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Santander acomiada a 5000 treballadors després d’un any amb enormes beneficis

Un 70% dels acomiadats eren empleats del Banco Popular, el quan va comprar per 1 euro el Santander. Aquesta xifra equival a la meitat dels treballadors de l'antiga entitat bancaria.

EsquerraDiari.cat

dimecres 15 de maig de 2019
Facebook Twitter

El Banc Santander ha anunciat als sindicats un ERE amb el qual pretén tancar 1.150 oficines i acomiadar a 3.713 empleats (un 11% de la plantilla total). Això se suma al ERE que l’empresa va imposar en 2018, acomiadant a 1.100 treballadors. Un 70% dels acomiadats eren treballadors del Banco Popular, recentment adquirit pel Santander.

Fa una setmana, CaixaBank va tancar un altre ERE que implica l’acomiadament de 2.023 treballadors. El sector bancari ha reduït de forma dràstica el seu personal des del començament de la crisi financera, passant de 270.855 treballadors l’any 2008 a 187.472 en 2017. Això sense comptar els acomiadaments efectuats durant tot el 2018 i els nous que anuncia aquesta setmana el Santander, la qual cosa genera l’esgarrifosa xifra de prop de 100.000 treballadors acomiadats en una dècada.

Però atenció! En aquests mateixos anys el sector bancari ha rebut per part de l’Estat un rescat mil-milionari. Al novembre de 2018 el Banc d’Espanya reconeixia com perduts més de 40.000 milions d’euros destinats a rescatar 14 entitats financeres i calculava que només s’havien recuperat 4.477 milions d’un total de 54.353 milions de diners públics injectats al sistema financer.

El Banc Santander no només no té pèrdues, sinó que acumula quantiosos beneficis, que l’any 2018 es van elevar en un 18% respecte a l’any anterior, aconseguint 7.810 milions d’euros de benefici net. “Ha estat un any excel·lent per al grup”, assegurava en un comunicat Ana Botín al gener d’aquest any. “Gràcies a això, continuem com un dels bancs més rendibles i eficients del món entre els nostres competidors”, afirmava la presidenta de l’entitat.

La reforma laboral li permet a una de les principals multinacionals espanyoles acomiadar massivament tot i teninr aquests enormes beneficis, amb arguments de necessitats de re-organització interna de seus i llocs de treball.

Des de la CGT del Banc Santander denuncien que aquest ERE és “incompatible amb els 13 milions d’hores extres, 85% sense remunerar, que es realitzen en el sector bancari”.

Recorden quan Ana Botín va anunciar a les seves xarxes socials que era feminista? Recorden que en aquest text afirmava que el Banc Santander promovien “polítiques d’igualtat”? El passat 8 de març, un grup de treballadores i integrants del Comitè d’empresa del Banc Santander per CGT es van plantar enfront d’una de les seves seus a Madrid al crit d’“Ana Botín no és feminista”, denunciant acomiadaments i atacs a les condicions laborals. Ara el Santander es prepara per a una liquidació massiva de llocs de treball, emparant-se en la reforma laboral, aquesta mateixa que el govern de Pedro Sánchez no pretén derogar.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”