×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Sánchez electoral, una d’exhumació i una altra de repressió

La campanya repressiva i la cerca de vots han coincidit per a Sánchez, arrasant Catalunya amb la porra a la mà de camí al 10N. Entre el rebuig a la repressió, Sánchez decideix usar el comodí de l'exhumació de Franco per a dijous que ve 24 d'octubre.

Roberto Jara

dimarts 22 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

El dictador serà exhumat i traslladat fora del Valle de los Caidos dijous que ve 24 d’octubre, segons va informar aquest dilluns el Govern espanyol, en compliment de la llei de Memòria Històrica de 2007. Sánchez juga una de les bases de la continuació de la política de gestos culturals per a rentar-se la cara que ja va desenvolupar Zapatero, en plena onada repressiva a Catalunya.

Pot interessar-te: “Justícia poètica”: La maquinària que exhumarà a Franco es diu CAT

Aquest mateix dia, les seves restes seran traslladades al panteó de Mingorrubio en un cementiri dels afores de Madrid, on està enterrada la vídua de Franco, Carmen Polo. Tant l’exhumació com la reinhumació es duran a terme en la intimitat, en presència dels seus afins. La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, estarà present durant l’exhumació, el trasllat i l’enterrament de Franco en la seva condició de notària major de l’Estat.

Sánchez va assenyalar, després de conèixer-se la fallada judicial, que de "aquesta manera es tancava simbòlicament el cercle de la democràcia espanyola", conclou el comunicat. Una afirmació més que dubtosa en vistes de la brutal repressió deslligada contra el poble de Catalunya en els últims anys per a impedir de manera autoritària el seu dret a decidir.

Els gestos culturals no poden tapar el sol

Sánchez va visitar aquest mateix dilluns Barcelona. A més de ser esbroncat a l’hospital Sant Pau, es va dirigir a la seu de la Prefectura de la Policia Nacional a Catalunya -a la Via Laietana- per a felicitar els comandaments i agents del cos responsables, al costat dels Mossos d’Esquadra, que hagin més de 600 ferits, 194 detinguts i 18 persones a la presó preventiva.

En un discurs als caps de la policia, Sánchez ha definit Barcelona com a "teatre d’operacions dels radicals i els violents per a traslladar a l’exterior la seva resposta". El cap de l’executiu també ha apel·lat a la calma i ha instat als agents a ser conscients que les protestes dels independentistes s’han convertit en una cosa "molt més extraordinària del que realment és".

Sánchez els ha agraït als policies la seva vocació de servei públic, que considera que aquests dies "no s’ha valorat prou" i per a ell i pels espanyols, és un "orgull". El discurs ha conclòs amb l’avís que la crisi no ha acabat i que hi ha "que "persistir".

Aquesta escalada repressiva pot continuar abans i després de les eleccions, amb o sense Sánchez. Què és el que està buscant el Règim? Potser mesures d’excepció com l’aplicació de la Llei de Partits per a il·legalitzar formacions, tancar periòdics o empresonar més militants? Una història ja coneguda a l’Estat espanyol.

Per això és important que des de la resta de l’Estat no ens quedem de braços plegats davant aquesta nova escalada repressiva i aquest atropellament a les llibertats democràtiques més elementals. Aquest atac no és només contra el dret a decidir, és també contra el dret a la mobilització i l’autoorganització social.

Pot interessar-te: [Impulsem assemblees en tots els centres d’estudi, treball i barris! Per l’amnistia, contra la repressió i per processos constituents per a decidir-ho totç>http://esquerradiari.cat/Impulsem-assemblees-a-tots-els-centres-d-estudi-treball-i-barris-Per-l-amnistia-contra-la-repressio]


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna