×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern externalitza la lluita contra el Covid (igual que el central)

La Generalitat deixa en mans del poble la lluita contra el Covid. Doncs perquè cobren impostos?, que fan amb els milions que el poble paga cada any?

EsquerraDiari.cat

dimecres 15 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Dies abans de la festa Sant Joan vam acabar la "Fase 2" i vam començar la "Fase 3". Peró en menys de 24hs es va acabar i vam començar la "Represa". Vam passar dels noms que hi posava el Govern central als noms que hi posa la Generalitat. Però no va canviar gaire cosa: la lluita contra el Covid només es qüestió del que faci el poble.

La Consellera de Salut, Alba Vergès, va dir que en la "nova etapa iniciada" la clau passa perquè la gent faci les tres mesures: distància, mascaretes i rentat continuo de mans. Ara, a més de 20 dies d’aquelles paraules tenim força claredat del que volien dir: el poble s’ha de sacrificar per lluitar contra el Covid. La Generalitat fins ara no ha fet res. Igual que el Govern espanyol.

La fase 2 de desescalada va acabar el 22 de juny. La fase 3 hauria d’haver acabat 14 dies després. Però, tenim que 20 dies desprès ja apareix un brot amb contagi descontrolat. Primer ha estat el Segrià amb epicentre a Lleida. El segon, tres barris de L’Hospitalet. Una ciutat al costat de Barcelona amb molta mobilitat i relació amb la capital catalana.

Com es va prepara la Generalitat catalana? Fent no res. Però quan va començar el contagi social, què va fer? demanar a la gent que es quedés a casa. Només això. I volia fer un confinament puntual en els territoris afectats. Es a dir, que la única forma que la Generalitat catalana fa per combatre el virus és confinar (igual que el Sánchez-Iglesias). No contracten personal sanitari, ni rastrejadors, ni persones que vagin a les platges per a alertar als joves, ni res de res. Si fan el mateix que el Govern espanyol per a què volien posar-se al cap de les decisions?

La setmana que va del 22 al 28 de juny van haver a Barcelona (la primera setmana de represa) 92 nous contagis. Però a la segona es duplica i a la tercera setmana es triplica respecte de la segona. Ha hagut un ascens constant des del final de confinament. I a dia d’avui Barcelona té 29 brots actius. Però la Generalitat només sap dir que si els temporers (com si haguessin vingut de Mars, o els joves, etc.)

Com que la Generalitat ha externalitzat la responsabilitat d’acabar amb el virus, també ha externalitzat la culpa. És el govern espanyol que no regularitza als temporers sense papers que porten dècades arribant cada any a la collita de les fruites a Lleida. Són els joves que són irresponsables. Què podien esperar si els joves portaves tres mesos a casa sense poder veure a ningú.

Ara la resposta és el confinament. T’has de quedar casa teva amb 40º a l’ombra, i si comparteixis pis amb altres famílies, també compartiràs Covid. Si treballes en negre o ets autònom, no cobraràs res; però hauràs de pagar tots els teus impostos. Si ets un jove, hauràs d’aguantar-te (fins a quan? Qui ho sap?). Sacrificis i més sacrificis però la Generalitat no fa res (com el govern central).

Ells tenen aire condicionat, cotxes i empleats. Viuen en pisos que semblen palaus o en cases amb jardí, tenen segones residències i ja es cuidaran de no ajuntar-se amb la xusma. Tenen sanitat de pagament que fan tot el que ells paguin (al cap i a la fi, ho fan amb els nostres diners). Són els gran empresaris i propietaris i els seus representants polítics que són al Palau.

No volen gastar diners en contractar més personal sanitari, de neteja, per rastrejar els contactes; no volen gastar diners en fer tests massius per veure si es poden fer confinaments puntuals; no volen gastar diners perquè la gent que treballa i sigui positiu pugui continuar cobrant mentre duri la malaltia i la quarentena.

Però sí que hi ha de diners. Li podem preguntar als amos de Ferrovial, li podem preguntar a la Laura Borràs amb els seus contractes, li podem preguntar a Quim Torra que va regalar 48 milions d’euros a la sanitat privada. Ja ho feien des de sempre, però ara amb el Covid estan saquejant les arques públiques a favor dels grans empresaris.

Ni la Generalitat, ni el govern central fan la feina per acabar amb la Covid. O ells i la Covid acaben amb nosaltres o nosaltres acabem amb ells i la covid!!!

Et pot interessar: “Aquesta crisi és històrica i generarà revolucions, necessitem una esquerra que es prepari per a això”

Et pot interessar: Augmenten els rebrots entre la precarietat i una sanitat devastada

Et pot interessar: "La nova normalitat"


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles