×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern espanyol i l’FMI es van reunir amb governs llatinoamericans

Es van reunir per videoconferència presidents d'Amèrica Llatina i el Carib juntament amb el cap del Govern Pedro Sánchez i la directora del FMI Kristalina Georgieva.

EsquerraDiari.cat

dijous 25 de juny de 2020
Facebook Twitter

Es va realitzar un esdeveniment per teleconferència de presidents d’Amèrica Llatina i el Carib al costat del cap de l’executiu, Pedro Sánchez, i la directora del FMI Kristalina Georgieva, en una conferència que es va anomenar Junts per una resposta per a Amèrica Llatina i el Carib davant la Covid-19.

Segons els organitzadors de l’esdeveniment, la idea de la conferència internacional era "impulsar un compromís perquè l’FMI i altres organismes internacionals articulin mecanismes financers "nous i ambiciosos", perquè els països de la regió puguin pal·liar la crisi generada per la pandèmia de coronavirus".

Van participar diversos presidents llatinoamericans com Xile, Argentina, Colòmbia, Costa Rica, l’Equador, el Perú, Paraguai, República Dominicana i l’Uruguai; així com de Barbados, en la seva qualitat de presidenta del Caricom (Comunitat del Carib), no van ser de la partida Manuel López Obrador (Mèxic) que va aclarir que no va poder "ajustar la seva agenda" encara que comparteix els objectius. Tampoc van participar Jair Bolsonaro i Nicolás Maduro.

A més de la directora gerent del FMI i el President de l’Estat espanyol, van participar el vicepresident del Banc Mundial, Carlos Felipe Jaramillo, i el president del BID (Banc Interamericà de Desenvolupament), Luis Alberto Moreno.

La conferència s’ha fet en el marc dels advertiments de l’OMS sobre les conseqüències de la pandèmia en el continent i el seu colpejat sistemes de salut a nivell regional. També va estar l’ull en la qüestió econòmica i social a causa de tots els pronòstics de desacceleració i fins i tot recessió per als països del bloc de la FMI i altres organismes internacionals financers.

Si bé des del govern de Sánchez van dir "és extremadament important que Amèrica Llatina no caigui i es pugui recuperar de manera eficaç", els amfitrions de l’esdeveniment (el Govern d’Espanya, l’FMI i el BID), no solen vetllar pels interessos dels pobles, sinó més aviat de mantenir els negocis dels empresaris perquè continuïn guanyant.

Per posar un exemple, en la taula s’asseu Georgieva, cap de l’organisme que durant tot el mandat macrista li va atorgar deute i més deute que es va anar en la fugida de capitals, mentre els treballadors argentins s’enfonsaven en la misèria.

Aquesta trobada, que es va realitzar a esquena de la premsa, afavorirà nous negocis per als grans empresaris locals i internacionals, perquè ells continuïn guanyant encara en la crisi, mentre la mateixa es descarregui sobre els treballadors i el poble.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles