×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern espanyol envia quatre caces amb l’OTAN a Bulgària

Quatre caces (avions militars) Eurofighter han arribat aquest divendres a la base aèria de Graf Ignatievo (Bulgària) per donar suport al desplegament de l'OTAN a la Mar Negra.

Elisa Luque

dissabte 12 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Els avions espanyols patrullaran la Mar Negra fins al 31 de març. A partir de l’1 d’abril, sis Eurofighter espanyols realitzaran la mateixa missió a Lituània per espai de quatre mesos.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assenyalat que aquests desplegaments són una “manifestació del compromís d’Espanya amb l’OTAN. Continuem apostant amb tot rigor i serietat per les vies diplomàtiques” per a superar l’actual crisi, ha insistit.

Aquest divendres, la tensió a Ucraïna ha crescut amb les declaracions de Biden davant representants de França, Alemanya, el Regne Unit, el Canadà, Polònia i Itàlia, així com la presidenta de la Comissió Europea i el secretari general de l’OTAN. Allí, segons el diari The Guardian, Biden va afirmar que Rússia estava per “envair Ucraïna” de manera imminent.

A continuació, des de la Casa Blanca, el conseller de Seguretat Nacional, Jake Sullivan assegurava que: “L’amenaça és prou forta com perquè aquest sigui el moment d’anar-se’n” d’Ucraïna. D’aquesta manera, des del govern de Biden es va cridar als nord-americans que viuen a Ucraïna a què abandonin el país en les pròximes 48 hores, agitant la idea d’una guerra “imminent”. Aquesta política va ser replicada per altres països com el Regne Unit, Dinamarca, Noruega, Estònia, Letònia, Holanda, el Japó i Corea del Sud, que també van demanar als seus nacionals que abandonin Ucraïna de manera urgent. La Unió Europea, per part seva, va restringir la comanda d’evacuació al seu personal diplomàtic no essencial.

“Hi ha signes d’una escalada russa. Estem en un moment en què la invasió pot començar en qualsevol moment”, va assenyalar el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, des d’Àsia.

És imminent un atac rus sobre Ucraïna? Tot sembla indicar que és poc probable de moment. No obstant això, els Estats Units està agitant l’escenari ucraïnès i no pot descartar-se algun incident de major gravetat. Rússia manté una important acumulació de tropes a la frontera i ha iniciat exercicis militars amb Bielorússia, en una altra escalada de tensions a la regió.

Biden està jugant amb foc a Ucraïna, agitant la imminència d’una invasió russa. Així, cerca mantenir unit el front imperialista de l’OTAN contra Rússia. No és casual que aquestes declaracions arribin després de la visita de Macron a Putin.

En la línia de mantenir la via diplomàtica, l’agència EFE anunciava a última hora del divendres que Biden i Putin mantindran una conversa telefònica aquest dissabte.

El govern imperialista espanyol, com a membre de l’OTAN està compromès a avançar en una intervenció militar a Ucraïna si així ho decidís els Estats Units. Així ho han assegurat una vegada i una altra els ministres del govern “més progressista de la història”.

Contra l’OTAN, les seves guerres i tota la ingerència econòmiques i política dels EUA i la UE a la regió, plantegem la lluita contra l’escalada imperialista. Al mateix temps, sostenim que el govern bonapartista de Putin només ofereix una sortida reaccionària per a la regió.

És necessari un moviment que detingui l’actual escalada bel·licista i reprengui la lluita contra l’imperialisme estatunidenc, europeu i espanyol. Pel tancament immediat de totes les bases de l’OTAN en l’Estat espanyol.

Et pot interessar:Declaració: A baix l’escalada guerrerista dels EUA i l’OTAN a l’Est d’Europa. Ni intervenció imperialista ni ingerència militar russa a Ucraïna


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya