×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Corte Inglés: 3292 acomiadaments amb l’acord dels grans sindicats

L'ERO més gran de la història del Corte Inglés va ser anunciat aquesta setmana. L'acord entre l'empresa i els sindicats afectaria 3292 treballadors directes de l'empresa. Això representa un 4% del total de la plantilla.

Martín Lugones

dimecres 24 de març de 2021
Facebook Twitter

Foto Twitter CGT Catalunya, vaga feminista 8M

El pla d’acomiadaments va ser acordat avui per l’empresa i els sindicats després que la mateixa va avisar fa un mes dels plans de reestructuració. De l’acord, exactament 3292 treballadors es veuran afectats per la mesura, 292 més del que havia anunciat l’empresa temps enrere. Aquest acord té com a característiques de ser la major retallada de plantilla de la història de la companyia fundada en 1890 i afectarà principalment els empleats de botiga.

Els acords entre CC OO, Fasga, Fetico, UGT i l’empresa planteja que els empleats voluntaris rebran una indemnització de trenta-tres dies per any treballat i de fins a 24 mensualitats, més una prima de compensació que es fixa per anys d’antiguitat. Això vol dir que els que tenen més de quinze anys d’antiguitat rebran un pagament de 20% del salari brut anual, els que portin entre 10 a 15 del 10% i entre els portin entre 5 i 10 del 5%, segons el què ha informat la companyia. Els sindicats han argumentat que els empleats que tinguin menys de cinc anys treballats són generalment joves que poden “adaptar-se” millor a la transformació de la companyia. La burocràcia sempre pensa en la joventut!!!

El pla d’ajust afecta a tot el personal, però principalment als menors de cinquanta anys, que, si bé quedarien exclosos, podrien ser afectats, segons l’informat per la companyia. Al seu torn el grup es va comprometre a reduir en un 15% el nombre d’afectats si es dóna la situació que les sortides no es completin amb els voluntaris i s’hagi d’impulsar processos forçosos. En nombres concrets serien unes 500 persones menys, per l’informat pels sindicats. Els voluntaris tenen temps per a apuntar-se fins al 23 d’abril i l’empresa ha de contestar-los abans del 23 de maig de l’actual any.

El Corte Inglés es prepara per a passar d’un comerç presencial a un altre en línia amb fortes retallades de plantilla: El "capitalisme del segle XXI" empesta a mètodes del "capitalisme del segle XX, XIX..."

En una conjuntura marcada per una forta crisi econòmica les patronals que van viure anys de bonances milionàries a costa del nostre treball ara comencen a descarregar les seves pèrdues a força d’ERO, secundades pel govern “més progressista de la història”, i de complicitat amb els sindicats que donen via lliure als acomiadaments.

Necessitem urgentment sindicats que defensen els llocs de treball i no que negociïn acomiadaments, necessitem organitzar-nos i recuperar els sindicats perquè la crisi no continuem pagant-la nosaltres, els treballadors i el poble.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria