TANCAMENT D'AIRBUS

El Congrés aprova una iniciativa de UP per a evitar el tancament d’Airbus Puerto Real, encara que no té cap efecte

La iniciativa d'Unidas Podemos arriba mesos després de l'inici de les mobilitzacions. Demana al Govern que asseguri el funcionament i el manteniment de l'activitat d'Airbus Puerto Real, però no té cap efecte concret. A més, reivindica l'acord de la vergonya signat entre CCOO, el Govern i Airbus, que justament avala el tancament. Mentre la plantilla es prepara per a la vaga general del 18 de juny a Cadis.

dijous 17 de juny| edició del dia

La proposició no de llei (PNL) presentada per Unides Podemos insta el Govern a defensar els llocs de treball i la planta d’Airbus Puerto Real, així com al fet que exerceixi polítiques d’impuls a la indústria en la Badia de Cadis aprofitant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. La iniciativa centra aquest procés de reindustralizació basada en una producció de transport industrial que utilitzi combustible procedent de fonts d’energia renovables, sostenibles mediambientalment, adaptant la capacitat industrial de la província de Cadis a la nova política industrial amb “horitzó 2030”.

La iniciativa també demana al Govern que continuï negociant al costat de la representació sindical, per a mantenir la planta de Puerto Real i l’ocupació, a més de tractar d’incrementar i diversificar les activitats i treballs de les plantes d’Airbus en la Badia de Cadis.

Aquesta proposta d’Unidas Podemos arriba després de mesos de mobilització de les treballadores en les quals el silenci de la coalició era còmplice amb la política del Govern fent costat a l’empresa. Encara que el text busca efectivament donar suport a les reivindicacions de les treballadores quant al manteniment d’ocupació i de la càrrega de treball, així com una petició d’augmentar l’ocupació a la província, resulta curiós que el text esmenti que les polítiques sol·licitades al Govern hagin de realitzar-se segons l’acord signat per Comissions Obreres, UGT, el Govern i Airbus. A fi de comptes aquest acord vergonyós va ser rebutjat per les treballadores fa més d’un mes i les mobilitzacions s’han fet precisament malgrat la traïció dels sindicats que van avalar aquest compromís.

Així, les diputades d’Unidss Podem per Andalucia que van presentar el text acaben en el contrasentit d’avalar i rebutjar al mateix temps la política del Govern que integren estatalment. Com s’accepta el vergonyós acord de Govern, sindicats e Airbus alhora que s’afirma voler defensar l’ocupació a Puerto Real? Com es rebutgen els ERTO i trasllats quan aquesta és la política clau d’aquest compromís si es pretén que aquest marqui les línies de la solució al conflicte?

La vaga general del 18 de juny

D’altra banda, la plantilla d’Airbus Puerto Real continua preparant la vaga general del pròxim 18 de juny, on criden a la mobilització de les treballadores de tota la província en suport a la seva lluita. La veritable clau del conflicte resideix a donar suport a aquestes accions, com ja es va fer a Madrid recentment i obrir el debat sobre com estendre el conflicte a més enllà de la província de Cadis.

No serà a través de paranys al solitari com es fa Unides Podem que demana al seu propi Govern que variï el rumb de les seves polítiques, sinó a través de la força de les treballadores i la seva mobilització amb les quals es podrà forçar al Govern PSOE-UP al fet que rectifiqui la seva posició respecte a Airbus i realitzi polítiques destinades a mantenir l’ocupació i la càrrega de treball de la planta d’Airbus Puerto Real.
temes relacionats

Airbus   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Lluita obrera   /    Cádiz

Comentaris

Comentar