Mundo Obrero Estado Español

COMUNICAT

El Comité en Defensa de la República (CDR) de Nou Barris amb la plantilla de Titanlux

El dia 13 de desembre, l’assemblea del CDR de Nou Barris va aprovar per unanimitat donar ple suport als treballadors i treballadores de l’empresa Titanlux que es troben en lluita. A continuació reproduïm el seu comunicat.

dijous 28 de desembre de 2017| edició del dia

Aquesta lluita és un rebuig a les pràctiques empresarials que només cerquen ampliar el seu benefici mitjançant l’empobriment de la classe treballadora.

Indústries Tità va facturar l’any 2016 103 milions d’euros, obtenint més de 2,3 milions de beneficis. Tot i així, després de jugar en el terreny financer especulatiu han contret forts deutes que suposen unes pèrdues superiors a 90 milions d’euros. Davant d’aquesta situació, l’empresa ha iniciat un seguit d’acomiadaments que, en el seu gruix, s’expressen de forma unilateral per part de l’empresa i sense acord per part dels treballadors/es. Des de principi d’any s’han xifrat un total de 74 acomiadaments.

Com sempre, som la classe treballadora qui ha de pagar els seus deutes. No s’entén que els treballadors/es hagin de pagar, en forma d’acomiadaments, problemes econòmics que res tenen a veure amb la marxa de l’Empresa. A la família Folch-Rusiñol li volem deixar clar que fomentar la pobresa i l’explotació en cap cas és “fer país”.

És per això que donem ple suport a les següents reivindicacions:

La readmissió immediata dels/les treballadors/es acomiadats/des en lluita.
La retirada de tots els plans de reducció de la plantilla.
El cessament de les externalitzacions.
El manteniment de les condicions de treball i salarials.

Des del CDR de Nou Barris lluitem per una República Catalana amb uns drets laborals garantits i on no hi tinguin cabuda les contrarreformes laborals del PPSOE. Per nosaltres, la República ha de ser una oportunitat de canvi i de caminar cap a la justícia social. Som classe treballadora! Tot el suport als companys i companyes de Titanlux!

Comité en Defensa de la República - Nou Barris
temes relacionats

Vaga   /    En Català   /    Mundo Obrero Estado Español   /    Catalunya

Comentaris

Comentar