×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Carles de Sants, primer pres preventiu de les protestes

La Fiscalia demana el seu empresonament provisional sense fiança davant la previsió de noves mobilitzacions. És converteix així a aquest activista del barri de Sants en un veritable ostatge. Aquesta tarda tindrà lloc la vuitena manifestació en Bacelona.

EsquerraDiari.cat

dimarts 23 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Ahir a la tarda la jutgessa Pilar Rovira del Cantó, titular del Jutjat d’Instrucció número 19 de Barcelona, decretava presó provisional sense fiança per a un dels manifestants detinguts diumenge passat.

Els càrrecs interposats contra ell són fins al moment per desordres públics, quelcom que en una situacion normal, i no d’excepció com es viu en matèria d’ordre públic a Catalunya des de fa anys, no acostuma a comportar mesures cautelars tan severes com la privació de llibertat.

La magistrada fonamentava la decisió amb una doctrina jurídica pròpia d’estats totalitaris. La raó per la qual l’envia a presó és el risc que pugui participar en noves manifestacions, en previsió que aquestes continuaran tenint efectuant-se duran els pròxims dies.

El Carles és un activista reconegut del barri de Sants. Una raó, no escrita en la resolució judicial, però que sens dubte està darrere de la decisió d’empresonar-lo. Ficar-lo a la presó fins que acabin les mobilitzacions li dóna al seu cas un caràcter exemplaritzant i a ell el converteix en quelcom similar a un ostatge de l’Estat, fins que la joventut deixi de mobilitzar-se per la llibertat del raper, la repressió i la Corona.

La petició de presó provisional era formulada per la fiscalia, òrgan directament dependent del govern “progressista”. A més, la titular de la fiscalia General de l’Estat, Dolores Delgado, és l’anterior ministra de Justícia del PSOE.

La detenció del Carles és part de les més de 150 efectuades fins avui en les protestes de Barcelona i que ja superen les 150 persones. Els Mossos d’Esquadra del govern d’ERC i JxCat són els responsables polítics d’aquesta nova onada repressiva contra unes mobilitzacions pels drets socials i democràtics.

Aquesta tarda a les 18.30 a la plaça de Sants tindrà lloc una asambela veïnal per la llibertat de Carles. Més tard, a les 19h a la plaça Letamendi, arrencarà la vuitena manifestació per la llibertat de Pablo Hasel, de tots els detinguts i per l’amnistia dels presos polítics.

Et pot interessar: Detenen Edgar Fernández del Secretariat Nacional de la CUP

També pots veure: VÍDEO: Manifestació per la Llibertat de Pablo Hasél


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”