×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Dos regidors de la CUP detinguts, el 155 no es pren dies de festa

El Govern i la Judicatura no entenen de festivitats i mantenen el mateix “menú”: més 155, més detencions i més ingerències.

Ivan Vela

dimecres 27 de desembre de 2017
Facebook Twitter

Foto: La regidora de la CUP de Reus, Marta Llorens, sortint de l’Ajuntament aquest matí. EFE

L’article 155 segueix funcionant sense descans rere un Govern i una Judicatura que mantenen el mateix full de ruta d’assetjament i enderrocament a tot el que s’identifiqui amb Catalunya i el procés.

Una nova onada d’accions que, entre ahir i avui, deixen més detencions (la dels regidors de la CUP), més citacions judicials (la de professors d’un institut de Sant Andreu de la Barca) i l’última mesura de control de comptes de la Generalitat per part del Govern central, a més de la petició d’avui en les Corts per part del PP, de la fiscalització de les despeses de la Generalitat des del 2011 fins al 2017.

Detinguts dos regidors de la CUP

Els regidors de la CUP de Reus, Oriol Ciurana i Marta Llorens, han estat detinguts avui pels Mossos d’Esquadra a petició del jutjat d’instrucció número 2 de la mateixa ciutat.

Oriol i Marta estan acusats d’un delicte d’odi contra la Policia Nacional, pel fet d’haver signat un manifest en contra de la presència dels cossos policials (Policia Nacional i Guàrdia Civil) en el municipi.

Els regidors han estat detinguts per dos Mossos quan es disposaven a entrar a l’Ajuntament. Minuts abans, en una compareixença a les portes del consistori, han assegurat que no reconeixen a la “justícia espanyola, perquè en l’Estat espanyol no hi ha separació de poders. El poder judicial està sotmès a la voluntat de Moncloa”.

També Mariona Quadrada, regidora de la CUP a Reus, ha rebut la segona citació per declarar divendres que ve 29 de desembre, per la mateixa denúncia de la Policia Nacional.

En el seu compte de Twitter el partit de l’esquerra independentista ha convocat diferents concentracions front els ajuntaments de Catalunya. Sens dubte, la convocatòria de la ciutat de Reus a sigut de les més nombroses.

Pels pròxims dies s’esperen noves convocatòries en suport als regidors detinguts i contra la repressió del 155. Per demà al matí la CUP fa una crida a concentrar-se davant les portes dels jutgats on seran interrogats Oriol i Marta.

S’endureix el control econòmic sobre la Generalitat

El passat 21 de desembre la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics va adoptar una mesura de control econòmic i fiscalització sobre els comptes de la Generalitat que avui dimecres 27 ha entrat en vigor després de la seva aparició en el BOE.

El Govern i la cartera de Montoro volen assegurar-se que la Generalitat no realitza pagaments a creditors per activitats no emparades per la Llei, és a dir, pagaments per activitats relacionades amb el procés.

Per això el Ministeri justifica que “és necessari acordar un conjunt de mesures i procediments que permetin atendre els serveis públics fonamentals, de manera que encara tractant-se d’actuacions que formen part de l’autonomia organitzativa més estricta d’aquesta comunitat autònoma, a l’empar de l’article 155 de la Constitució, resulta possible i necessari establir-los de forma específica amb la finalitat de garantir l’adequat funcionament d’aquests serveis fonamentals".

Tal com s’específica en el BOE, aquesta nova mesura es materialitza una vegada al mes quan l’Interventor General de la Comunitat Autònoma de Catalunya haurà de validar, mitjançant un certificat signat, el pagament o no pagament de les factures pendents.

Aquesta nova ordre deixa sense efecte l’aprovada el 15 de setembre, la que al seu moment va suposar pràcticament la totalitat del control dels comptes de la Generalitat per part del Govern central.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria