Món obrer Estat espanyol

TARRAGONA

Ja són dos els morts i vuit ferits per l’explosió de la petroquímica de Tarragona

Poc després de les 19 hores d'ahir la tarda es va produir una forta explosió en una planta petroquímica del polígon sud de Tarragona. Ja han trobat el cos del treballador desaparegut i hi ha dos ferits greus.

dimarts 14 de gener de 2020| edici� del dia

Actualització 15/1 12:15h

Ja han trobat el cos de la persona desapareguda des d’ahir. Un treballador desparescut en el moment de l’explosió i que finalment aquest matí s’ha trobat sense vida. Ara mateix, ja són dues persones mortes i vuit ferits com a conseqüència de les dues terribles explosions a l’empresa petroquímica IQOEXE.

Després d’aturar la cerca de l’operari desaparegut durant la nit, ha continuat la tasca per trobar-lo. L’operari es trobava treballant dins del recinte de l’empresa quan va succeir l’explosió. Es creia que es trobava a les zones de les oficines, zona que va quedar destrossada.

14 de gener

Poc després de les 19 hores d’ahir s’ha produït una forta explosió a la planta petroquímica IQOXE del polígon sud de Tarragona.

Minuts després de l’explosió nombrosos destacaments dels bombers han començat a treballar en la zona per a apagar l’incendi i mantenir un control de seguretat.

Protecció Civil ha comunicat la defunció d’una persona, segons indiquen, a causa de l’esfondrament d’un edifici degut a l’impacte de l’onada expansiva de l’explosió.

A més, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha comptabilitzat sis ferits de diferent consideració que han estat derivats a la unitat de cremats de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Així com també hi hauria un desaparegut. Tots ells són treballadors de la planta de químics.

Si bé, en un primer moment des de Protecció Civil s’ha encoratjat al confinament de diferents municipis del Camp de Tarragona, minuts després s’ha restringits a les localitats de La Canonja i Vila-seca.

De moment es desconeixen encara els motius que haurien causat l’explosió i l’incendi posterior. No obstant, el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha desplaçat fins a Reus i està mantenint una reunió amb el vice president, Pere Aragonès i els consellers Miquel Buch i Alba Vergés, responsables d’Interior i Salut, a més dels responsables dels serveis d’emergències i Protecció Civil.

D’altra banda, molts veïns dels diferents municipis han abocat queixes sobre la falta de reacció dels responsables de la planta durant els primers minuts i han denunciat que les sirenes d’alarma no han avisat en cap moment del perill.

A més, diferents moviments ecologistes i socials venien advertint des de fa anys del risc químic per a les poblacions i la falta de seguretat ambiental i laboral.

Resulta urgent una recerca profunda dels fets i els responsables, així com un pla de seguretat a la planta.

Hi haurà ampliació
temes relacionats

Explosió   /    Treballadors químics   /    Tarragona    /    Món obrer Estat espanyol   /    Catalunya

Comentaris

Comentar