×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Dos estudiants de secundària arrestats a Marsella, piquets gasats...: la policia reprimeix les mobilitzacions a França

Si bé la jornada de vaga del 7 de març a França promet ser històrica, el govern ja respon amb porres i gasos i enviant a la policia a reprimir als vaguistes de la RATP i als joves que bloquegen els seus instituts.

Gabriella Manouchki

dimarts 7 de març de 2023
Facebook Twitter

Révolution Permanente

A les 5 del matí han començat les aturades en els diferents piquets, enfront d’instituts i universitats, i en molts punts de tot França. El govern de Macron ha respost immediatament amb les porres en un intent de desallotjar les estacions d’autobusos de la RATP i els bloquejos de les escoles secundàries.

A la RATP, la intersindical ha convocat a una vaga renovable a partir del 7 de març. Sobre la base de l’experiència de la vaga de l’hivern de 2019, els vaguistes ja han començat a organitzar-se amb els estudiants, que han vingut a solidaritzar-se. En un intent per trencar aquesta dinàmica, que podria paralitzar la ciutat, però també inspirar als treballadors d’altres sectors, la policia ha intervingut en els piquets.

A partir de les 5.30 en la cotxera de Lagny, la policia ha desallotjat als vaguistes i els empenyent-los violentament i disparant gasos lacrimògens. El mateix mètode en el dipòsit de Pleyel al voltant de les 6.45, on la policia ha estat rebuda per manifestants decidits, cantant a l’uníson “Tots junts, vaga general!” i “Tothom odia la policia!”.

Una repressió que només alimenta la ira dels vaguistes. Com explica Fred, maquinista de la cotxera de la RATP en Lagny: “El que busca el govern és la radicalitat. Des d’aquest matí ens han gasat amb pots de gas lacrimogen. No demanem res, només demanem treballar, poder omplir la nevera, poder anar-nos de vacances, poder viure bé. Estan tractant de posar-nos de genolls, i aquesta vaga renovable durarà el que sigui necessari”.

De la mateixa manera, la ira s’organitza entre els joves de secundària. Des de l’inici del moviment estudiants de secundària han fet sentir la seva veu amb ràbia i determinació contra la reforma jubilatoria, però també contra el futur de misèria que els té reservat el govern. Hi ha moltes raons perquè els estudiants de secundària bloquegin els seus instituts en suport als treballadors en vaga.

Aquí el govern també té la intenció de prevenir qualsevol forma de contagi de la ràbia. Des de primeres hores del matí, la policia ha intentat desallotjar els bloquejos, com a l’escola tècnica Dorian de París. Enfront de Hélène Boucher, una escola secundària fortament mobilitzada en les últimes setmanes, la policia armada amb LBD s’ha desplegat per evitar qualsevol intent de bloqueig.

A Marsella, després de la repressió del bloqueig del liceu de Thiers, dos estudiants de batxillerat han estat detinguts per la policia. Centenars de joves s’han reunit abans de la manifestació per exigir el seu alliberament. “Encara que siguem reprimits som aquí per a continuar expressant el nostre descontentament fins que siguem escoltats. Ens tenen por perquè tenim ràbia i volem canviar el sistema”, ha explicat un estudiant de secundària enfront del liceu Racine de París.

Tota la nostra solidaritat amb els estudiants de secundària detinguts: cal exigir el seu alliberament! Per construir un moviment dur, l’organització enfront de la repressió i la seva denúncia és un tema fonamental que les organitzacions del moviment obrer han d’assumir en primer lloc.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah