×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés

Publiquem la declaració llançada per diverses plataformes universitàries dels referèndums sobre la Monarquia en suport a la manifestació d'aquest dissabte 16M a Madrid.

IzquierdaDiario.es

divendres 15 de març de 2019
Facebook Twitter

Durant les últimes setmanes estem assistint a la celebració dels judicis contra els presos polítics catalans, en un procés plagat d’irregularitats, testimoniatges delirants i que sembla haver dictat sentència abans d’haver començat. Des de les plataformes dels referèndums universitaris sobre la monarquia condemnem aquest judici farsa, que no és sinó un atac contra els drets i les llibertats democràtiques, no només dels acusats i contra el poble català, sinó contra tots aquells que volem decidir sobre el nostre futur.

La fiscalia demana per a Junqueras, Forcadell, Turull, Forn, Romeva, Rull, Bassa, Borràs, Mundó, Cuixart i Sànchez, que ja porten un any a la presó preventiva, una suma de més de 200 anys de presó acusats de rebel·lió i sedició per haver tret les urnes al carrer en el referèndum del 1-O i per les mobilitzacions pel dret a decidir.

La fiscalia, el govern, la corona i VOX com a acusació popular es posicionen colze a colze contra el dret a decidir. Així, queda en evidència que l’extrema dreta racista, masclista, neoliberal i anti-catalana, i la resta d’agents del règim estan en la mateixa barrera quan es tracta de reprimir i mantenir l’statu quo passant per sobre dels sectors populars recolzant-se en una Constitució imposada des de fa 40 anys.

Tenim clar que es tracta d’un atac contra els drets i llibertats de totes, i que si avui el règim copeja amb duresa a la direcció del Procés, no dubtarà a emprar tota la seva força repressiva contra les dones, la joventut, els migrants que alcin la veu, com ja mostra la persecució a activistes, artistes, tuitaires o sindicalistes.

La joventut no es queda impassible davant tots aquests atacs i cada vegada veiem més clar que no li devem res a aquest règim més que repressió i precarietat. Una mostra d’això va ser l’enorme ona de referèndums que es van multiplicar per tota la geografia de l’Estat des del novembre passat per a reclamar el que aquest règim no ens ha permès: poder decidir sobre la forma d’Estat i que els diferents pobles puguin obrir processos constituents radicalment democràtics on poder decidir-ho tot, fins i tot la relació que volen tenir entre ells, però també sobre el pagament del deute, sobre aquesta justícia patriarcal per a rics, les fronteres o les demandes de les dones.

Considerem que hem de sumar-nos a la defensa de la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes i prendre-la com una defensa contra la repressió al poble català i als qui plantegem un qüestionament a la forma d’Estat o als fonaments que suporten aquest règim. La defensa dels drets del poble català i la denúncia dels atacs que aquests han sofert han de ser part de les tasques de tots aquells que pretenem qüestionar el Règim del 78, ja que la Constitució que heretem i que ens va imposar monarquia, és la mateixa en la qual es nega el dret a decidir a tots els pobles d’Espanya.

Per això, les plataformes dels referèndums universitaris que subscrivim aquest text anunciem que participarem en la manifestació el dia 16 de març a Madrid i fem una crida a la joventut i a l’estudiantat de Madrid i de la resta de l’Estat a marxar conjuntament en contra del judici farsa, per la llibertat dels presos i preses polítics i pel dret a decidir-lo TOT.

La joventut de tot l’Estat espanyol unida en solidaritat amb el poble català per a enfrontar la repressió i acabar amb el Règim del 78.

Plataformes signants:

Fora el Borbó (Universidad de Barcelona y Universidad Pompeu Fabra)
Referèndum UAB (Universidad Autónoma de Barcelona)
Referéndum UAM (Universidad Autónoma de Madrid)
Referéndum UC3M (Universidad Carlos III de Madrid)
Referéndum UNIZAR (Universidad de Zaragoza)
Referéndum URJC (Universidad Rey Juan Carlos)
Referéndo UVigo (Universidad de Vigo)
Referéndum UH (Referéndum Universidad de Huelva)


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles