×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Directe | La vaga d’Educació i Sanitat de Catalunya omple Sant Jaume

Comencen de ben matí les jornades de vaga dels sectors educatiu i sanitari a Catalunya contra la situació de degradació dels serveis públics per part del govern de la Generalitat.

EsquerraDiari.cat

dimecres 25 de gener
Facebook Twitter

A primera hora del matí d’aquest dimecres ha començat la vaga convocada pels sindicats dels sectors de la sanitat i l’educació pública (CGT, USTEC, COS, IAC, USOC, Infermeres de Catalunya i Metges de Catalunya). Unes jornades que han de mantenir-se el 25 i 26 de gener i que conclouran amb una gran concentració dissabte 28 a la plaça Sant Jaume.

De ben matí ja han començat els piquets informatius unitaris a la plaça dels Països Catalans de Barcelona, que han estat els més matiners.

També s’està realitzant una columna del sector educatiu de les interines que ha començat a la zona de Drassanes del Port de Barcelona. I a les 10 del matí ha sortit una altra columna des de l’Hospital Clínic, sumant-se a la vaga del sector sanitari.

A més, el sindicat convocant Metges de Catalunya ha fletat desenes d’autobusos de tot el territori català per participar de la manifestació que té lloc també davant el departament de Salut.

El mateix sindicat ha informat que ha primera hora del matí "el seguiment de la vaga de personal facultatiu del sistema sanitari públic i concertat de Catalunya és del 75%", en sector en el que estan convocats més de 25.000 facultatius de l’Institut Català de la Salut (ICS) i dels centres concertats al sistema integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat).

Per altra banda, diferent organitzacions juvenils com el Sindicat d’Estudiants o el SEPC i Contracorrent participaran i animen a solidaritzar-se en aquestes jornades.

La manifestació unitaria ha començat a les 11 del matí i està anant des de les portes del Palau de la Generalitat fins arribar al Parlament de Catalunya.

Les treballadores de sanitat i educació surten a lluitar contra la Generalitat i el govern de l’Estat espanyol com a responsables de la situació d’empobriment de la classe treballadora i la degradació dels serveis públics des de fa anys.

Et pot interessar: Vaga 25 i 26 de gener: contra l’empobriment de la classe treballadora i la degradació dels serveis públics!

També pots llegir: Docents, sanitàries i estudiants: unides i endavant!


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"