×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Dia de la infermeria, una jornada de lluita per la sanitat pública

Avui se celebra el Dia internacional de la Infermeria i en plena crisi de la Covid-19 el personal sanitari de nombrosos hospitals de Catalunya estan sortint a manifestar-se per a denunciar les condicions precàries amb les quals han de fer front a la pandèmia i per exigir el 5% que es'ls va retallar fa una dècada.

EsquerraDiari.cat

dimarts 12 de maig de 2020
Facebook Twitter

EFE

Aquest 12 de maig se celebra el Dia internacional de la Infermeria i en plena crisi de la Covid-19 el personal sanitari de nombrosos hospitals de Catalunya estan sortint a manifestar-se per a denunciar les condicions precàries amb les quals han de fer front a la pandèmia.

Sanitaris i sanitàries del Vall d’Hebron van treure fa uns dies un comunicat en el qual exigeixen la millora de les condicions laborals com la volta a la jornada de 35 hores o la disminució de la ràtio per pacients.

A més, en un comunicat en el que posteriorment s’hi han adherit més perosnal sanitari d’Hospitals com el de Bellvitge o l’Hospital de la Mar, es posa de manifest també la falta de material sanitari com EPIs, guants, màscares i, per descomptat, tests massius.

En aquest mateixa línia, les concentracions d’avui serveixen per a denunciar també que hi ha hagut més de 40.000 sanitaris contagiats des que va començar la crisi del coronavirus. De fet, a nivell estatal, l’Estat espanyol és el país amb major nombre de contagis per sanitari.

En un altre sentit, les concentracions d’avui exigeixen també el retorn del 5% que va ser retallat fa 10 anys amb el reial decret 8/2010 i 3/2010 i que encara no se’ls hi ha tornat.

Et pot interessar: Revolta sanitària: concentracions als hospitals exigint el 5%

De fet, durant aquestes setmanes han estat nombroses les concentracions a les portes dels hospitals per a exigir que se’ls retorni el 5% i que s’acabi amb les retallades en matèria de sanitat d’una vegada per sempre, tal com deia un treballador del Clinic durant una d’aquestes concentracions: "aprofitem per a dir-lis als mandataris polítics, que si tan orgullosos estan de nosaltres i de la nostra feina, que ho demostrin amb fets, no amb paraules. El serveis públics ja fa deu anys que
estan patin retallades tant en material, personal o salaris".

Les imatges de sanitaris protestant arreu del territori indiquen que els aplaudiments no són suficients si aquest reconeixement no es materialitza en drets laborals, sou, material, personal i la recuperació del 5% i de tot el que se’ls ha retallat durant 10 anys. És per això que el comunicat, al que també s’hi afegeix la CGT, porta per lema #AplaudimentsEnDrets.

Cal recordar que el model privatitzador de la sanitat catalana dels governs de CiU i el Tripartit, fins als nostres dies és el verdader motiu de que s’hagin donat milers de casos de morts per la Covid-19 a Catalunya.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

I també pots llegir: No és una fake news la privatització encoberta de la sanitat catalana

I Davant d’un sistema que ha deixat morir milers de persones, es torna imprescindible, encara avui, l’expropiació en la seva totalitat i de manera efectiva de tots els recursos de la Sanitat Privada i de les industries farmacèutiques, sense cap tipus d’indemnització econòmica. I que aquesta estigui sota control de comitès de treballadores i treballadors de la sanitat pública i usuaris, amb l’assessorament d’experts, per tal de garantir que no s’escatimaran recursos i una total transparència de quin és l’ús que es fa dels mateixos.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l'Europa fortalesa”

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l’Europa fortalesa”

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"