Món obrer Estat espanyol

LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Detenen a Óscar Reina, portaveu del SAT, per cridar “miserable” a Felipe VI

El Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) ha publicat en Twitter la detenció del seu portaveu nacional.

divendres 16 de novembre de 2018| edició del dia

La policia nacional ha detingut a Granada al portaveu nacional del SAT, Óscar Reina, acusat d’injúries a la corona. El sindicat ha penjat en Twitter un vídeo amb la detenció.

Les presumptes injúries que li acusa la policia tenen a veure amb un tuit publicat en 2016 en el qual cridava a l’actual rei, Felipe VI, “miserable”.

Reina va ser detingut a Granada mentre participava d’una activitat de repartiment de pamflets i cartells amb el lema “Escac al rei”, en referència a una cançó de Ska-P, que el SAT està difonent per convidar a la manifestació del 4D, que tindrà lloc el 6 de desembre en aquesta localitat i el festival contra la repressió del 8 de desembre a Marinaleda. En aquest festival, la famosa banda de rock vallecana presentarà per primera vegada a Espanya el seu últim disc.

Óscar Reina va ser portat a la Prefectura Provincial de la Policia Nacional i previsiblement serà traslladat avui o demà al Jutjat de Écija que reclama la seva compareixença per ofensa a la Corona.

Hores abans de la detenció el SAT havia publicat un vídeo de Reina a la ciutat de Granada denunciant la repressió.

La Guàrdia Civil ja va detenir Reina al juny, acusat d’un delicte d’odi i injúries a la corona. En aquest cas va romandre diverses hores en la caserna de la Guàrdia Civil a Osuna (Sevilla) i després va ser posat en llibertat amb càrrecs.

Des d’Esquerra Diari ens solidaritzem amb el company Óscar Reina i el SAT, exigim el cessament de la repressió i persecució a la llibertat d’expressió, així com la seva llibertat sense càrrecs.
temes relacionats

Llibertats democràtiques   /    Llei Mordassa   /    Óscar Reina   /    Món obrer Estat espanyol   /    Repressió   /    Monarquia   /    En Català   /    Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT)

Comentaris

Comentar