Catalunya

Detenen Edgar Fernández del Secretariat Nacional de la CUP

El regidor de la CUP ha sigut detingut per participar de les manifestacions contra la sentència als líders sobiranistes presos de 2019. Tot mentre segueix la repressió dels Mossos d'Esquadra per les protestes per la llibertat de Pablo Hasél i la llibertat d'expressió.

dimarts 23 de febrer de 2021| edició del dia

El portaveu del Sectetariat Nacional de la CUP, Edgar Fernández, ha sigut detingut aquest matí per part dels Mossos d’Esquadra.

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus tenia decretat una ordre de crida i cerca pel número dos de la llista de la CUP per Tarragona per a les passades eleccions catalanes del 14F.

Segons el mateix jutgat a Fernández se l’acusa per desordres públics i desobediència durant les protestes contra la sentència del judici al procés, l’octubre de 2019.

Tot i que poc després el jutge ha deixat anar a Fernández, més de vint activistes estan encuasats per les mateixes protestes en un total de cinc causes obertes pel jutjat de Reus, i s’investiga una vintena més de persones. Edgar Fernández havia rebutjat declarar davant el jutge en considerar que parteixen d’un "relat a base d’expedients policials, servit en safata", és a dir com a part d’un muntatge judicial i policial per a que la fiscalia pugui aprofundir contra el moviment independentista.

Cal destacar que la detenció d’Edgar Fernández d’avui es tracta d’una causa oberta en la que el Govern de la Generalitat de Catalunya n’és acusació particular. Quelcom idèntic al que està passant amb Marcel Vivet, pel qual la Generalitat demana quatre anys i nou mesos de presó per participar d’una manifestació pacífica contra la Jusapol en 2018.

I tot, a més, mentre segueix la repressió dels Mossos d’Esquadra als carrers de Catalunya per les protestes per la llibertat de Pablo Hasél, la llibertat d’expressió i contra la mateixa violència policial cap a la joventut. Manifestacions que han deixat desenes de ferits i dentinguts i la presó preventiva d’un activista.

Vegeu aquí el missatge que deixava Edgar Fernández abans de la seva detenció avui mateix:
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Candidatura d’Unitat Popular (CUP)   /    Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar