×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Destapat a València un nou talp infiltrat de la policia de Marlaska

Un nou cas d’inflitració policial ha estat destapat aquesta setmana per part del diari digital La Directa. En aquest cas en els moviments socials de València.

Arsen Sabaté

dilluns 13 de febrer de 2023
Facebook Twitter

Raúl Sanchidrián EFE

En aquest cas, el tercer talp policial de Marlaska fet públic en tant sols vuit mesos, va actuar durant gairebé dos anys sota la identitat falsa de Ramon Martínez Hernández en els moviments socials de València.

R.M.F., segons ha pogut identificar La Directa com a inicials reals de Ramon, va entrar en el col·lectiu Cuidem Benimaclet en 2020 i a partir d’aquí es va anar introduint en d’altres espais com el Centre Social Okupat i Anarquista l’Horta. A més de poder accedir a informació d’Entrebarris, la xarxa de col·lectius dels barris de la ciutat.

Per altra banda, també l’any 2020 va començar els seus estudis de Treball Social a la Universitat de València, tot amb documentació falsa, i que només pot expedir el ministeri d’Interior que dirigeix Fernando Grande-Marlaska. La matriculació a la universitat, a més, n’és un dels elements comuns que tenen, fins al moment, tots els talps infiltrats i que han estat destapats per La Directa.

Segons informa també el mitjà, R.M.F. va entrar com a funcionari de carrera en 2019 i es company de promoció policial dels altres tals descoberts, J.E.G. i D.H.P.

Sens dubte, el de R.M.F. és un nou atac als drets i llibertats més bàsics, i que a Catalunya, lloc on actuaven els dos primers talps descoberts, s’ha d’afegir al Catalangate, el cas d’espionatge massiu dels dispositius mòbils de més de 60 polítics i activistes independentistes amb l’aplicatiu Pegasus, o el balanç de més 4.000 processaments judicials oberts d’ençà l’u d’octubre de 2017.

Com queda més que evidenciat, aquests casos d’inflitració policial en els moviments socials, juvenils i d’esquerres arran del territori, no són fets aïllats ni una mera excepció. N’és l’accionar recurrent i comú per part de Grande-Marlaska per a la persecució de la dissidència política i la protesta social. Pràctiques policials avalades, com es fa també evident, amb el suport de la judicatura.

També pots llegir: Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

L’enfortiment de la persecució de la protesta social i la dissidència política és des de fa anys la política imperant, no només amb el suport de la dreta i l’extrema dreta, sinó també, com veiem, per part del PSOE i els seus socis d’esquerra" d’Unidas Podemos. Fins i tot, també per part de partits processistes com ERC, garantitzant l’enduriment del Codi Penal o la facilitació per tramitar la reforma "light" de la Llei Mordassa.

Cal tenir en compte també que aquesta pràctica d’espionatge de la policia de Grande Marlaska s’està reproduint també entre els mitjans de comunicació de la dreta o extrema dreta, com és el cas de la recent infiltració d’una periodista d’OkDiario en una assemblea de l’agrupació Contracorriente en la Universitat Complutense de Madrid.

A aquesta maquinària repressiva d’espionatge, infiltracions i milers de processaments i processades, l’hem de detenir amb un moviment antirepressiu fort, amb el suport de tota l’esquerra política i social i independent dels que amb togues, porres o espies ens volen callats, obedients i desmobilitzats.

Un moviment que davant l’accionar repressiu impulsi comissions independents sobre els casos d’espionatge i infiltracions per determinar el judici i càstig als responsables polítics i que exigeixi la dimissió de Grande-Marlaska amb la força de la mobilització. Així com la dissolució de totes les unitats policials de recerca i la “policia patriòtica” que persegueix les llibertats democràtiques i d’associació, i la derogació de la Llei de Secrets Oficials franquista i desclassificació de tots els arxius secrets en mans de l’Estat, la policia i els seus serveis d’intel·ligència.

Et pot interessar: OkDiario s’infiltra en una assemblea de l’agrupació Contracorriente en la Universitat Complutense


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea