Internacional

Després del cop d’estat, Evo Morales renúncia a la presidència

Ho ha assenyalat en un missatge que s'ha transmès fa uns minuts. També ha renunciat Álvaro García Linera, el vicepresident.

diumenge 10 de novembre de 2019| edició del dia

En un missatge que s’ha transmès per diversos mitjans, Evo Morales ha anunciat avui la seva renuncia a la presidència de Bolívia. El missatge arriba després de la consumació d’un cop impulsat per la dreta i la Policia, amb l’aval de les FF.AA.

Et pot interessar: Bolivia: ¡abajo el golpe de Estado de la Policía y la derecha, avalado por las FF. AA.!

"Tinc l’obligació de buscar la pau", ha afirmat el mandatari en el seu missatge. Al mateix temps ha denunciat l’accionar de "grups oligàrquics que conspiren contra la democràcia" i ha criticat durament als grups de dreta -autodenominats cívics- que van sortir a mobilitzar-se després d’haver estat derrotat a les eleccions del passat 20/10.

En el seu missatge, Morales ha afirmat "vull dir-vos que la lluita no acaba aquí. Els humils, els pobres, els sectors socials continuarem amb aquesta lluita per la igualtat i la pau. És important dir-li al poble que és la meva obligació com a president buscar aquesta pacificació”.

També s’ha dirigit als líders de l’oposició: Carlos Mesa i Luis Camacho. “Espero que hagin entès el meu missatge. No maltractin a germanes i germans. No enganyin amb mentides i usin al poble", ha indicat.
temes relacionats

Evo Morales   /    Bolívia   /    Internacional

Comentaris

Comentar